• Lekapcsolták a gépről, mégis él a csecsemő - Fotóval!

    Szerző: WEBBeteg - Cs. K. fordító

    A kislány, kinek mindössze 1 százalék esélye volt az életben maradásra, mivel súlyos meningitis fertőzést kapott, hirtelen magától kezdett el lélegezni. Szülei legnagyobb örömére a baba felépülése olyan mértékben folytatódott, hogy mára már a kórházat is elhagyhatta.

    Szülei olyan szorosan öleltélk magukhoz, amennyire csak lehetett, hiszen tudták, ez az utolsó alkalom.  Miután úgy döntöttek, lekapcsolják a 6 hetes brit kislányt életben tartó készüléket, szülei ölükbe vették a gyermeket, hogy a kicsi szeretetüket érezve halhasson meg. Ám Grace másként döntött.

    Hirdetés

    A kislány, kinek mindössze 1 százalék esélye volt az életben maradásra, mivel súlyos meningitis fertőzést kapott, hirtelen magától kezdett el lélegezni.

    Lekapcsolták a gépről, mégis él

    Szülei legnagyobb örömére a baba felépülése olyan mértékben folytatódott, hogy mára már a kórházat is elhagyhatta.

    Küzdőképességét minden bizonnyal édesapjától örökölte, aki a Királyi Flotta katonája, és áprilisban tért vissza Afganisztánból.

    Grace-t a newcastlei kórházba azután vitték a szülei, hogy észrevették, a gyermek öntudatlan és nehezen lélegzik.

    Az elvégzett vizsgálatok kimutatták, hogy kései B streptococcus meningitis fertőzése van, mely 1000-ből egy újszülöttet érint, s a fertőzést az anyától kapják el a születés során.

    Négy napi intenzív osztályon történő ellátás után az orvosok azt mondták a szülőknek, hogy a kislány menthetetlen.

    Meg "kellett" volna halnia, mégis él

     

     Orvosi érdekességek


    A szülők ezért döntöttek a gépek lekapcsolása mellett. Az orvosok azt mondták, még néhány utolsó lélegzet lesz, aztán meghal. De legnagyobb megdöbbenésünkre és örömünkre, nem hagyta abba a légzést, nem adta fel!” - nyilatkozta a boldog apa.

    Azóta Grace testhőmérséklete, vérnyomása, szívverése teljesen normalizálódott, s elhagyhatta a kórházat. A látását elvesztette, de az orvosok nem tudják megmondani, hogy ez átmeneti  vagy tartós állapot.

    A család bizakodó, hiszen azt mondták nekik, a gyermeknek olyan súlyos agykárosodása van, hogy nincs esélye az életben maradásra, mégis él. Minden nappal tapasztalnak valami apróságot, ami a lassú fejlődés jele.

    A kései meningitis a szülő nők negyedénél előfordul, s minden ezredik baba elkapja a szülés folyamán. Az érintettek közül minden nyolcadik esetben halálos kimenetelű.

    (WEBBeteg - Cs.K. fordító, lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos; Forrás: AOL)
    Módosítva: 2009.06.25 19:11, Megjelenés: 2009.06.25 19:11
   • Cikkajánló

    A szem allergiája

    A szem allergiája

    F. Zs., fordító

    A szemünket is érintheti az allergia. Hogyan kezelhető az allergiás kötőhártya-gyulladás?

    COVID-19

    COVID-19

    portfolio.hu

    Új fázisba léphet Magyarországon a koronavírus-járvány.

    Országos tisztifőorvos: el kell kerülni a gócpontok kialakulását

    El kell kerülni a koronavírus-gócpontok kialakulását, az emberek felelősségteljes magatartása megakadályozhatja azok létrejöttét - hangsúlyozta az országos tisztifőorvos pénteken Budapesten újságírók előtt. Müller Cecília a mezőkövesdi koronavírus-fertőzések példáján keresztül ismertette a kontaktkutatás módszertanát és járványügyi konzekvenciáit.

    Koronavírus - A vírus okozta elváltozást is kimutatni képes CT-t adtak át Pécsen

    A koronavírus-fertőzésre jellemző elváltozásokat is kimutatni képes képalkotó diagnosztikai berendezést adtak át a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjában.

    Meghalt egy fiatal agyhártyagyulladásban: Kik vannak veszélyben?

    Fertőző agyhártyagyulladásban meghalt egy fiatal lány a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban; a lány néhány nappal a halála előtt részt vett a Balaton Sound fesztiválon. A betegség jellemző kezdeti tüneteként jelentkezhet magas láz, erős fejfájás, levertség, hányinger, hányás, tarkókötöttség (merevség), bőrvérzések. Aki észleli magán a tüneteket, annak az ÁNTSZ azt javasolja, hogy haladéktalanul keresse fel háziorvosát.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA
   • Hirdetések
   • Partnereink hírei
    Hirdetések
    Hüvelygomba és fogamzásgátló
    Sok nő küzd visszatérő hüvelyfertőzéssel, melyek között gyakori a gombás eredetű.
    Online konzultáció
    Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
    Allergiás?
    Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.
   • Orvos válaszol
   • Infografika és videó
   • Hirdetés
   • Szavazás

    Korábbi szavazások