Lekapcsolták a gépről, mégis él a csecsemő - Fotóval!

Szerző: WEBBeteg - Cs. K. fordító

A kislány, kinek mindössze 1 százalék esélye volt az életben maradásra, mivel súlyos meningitis fertőzést kapott, hirtelen magától kezdett el lélegezni. Szülei legnagyobb örömére a baba felépülése olyan mértékben folytatódott, hogy mára már a kórházat is elhagyhatta.

Szülei olyan szorosan öleltélk magukhoz, amennyire csak lehetett, hiszen tudták, ez az utolsó alkalom. Miután úgy döntöttek, lekapcsolják a 6 hetes brit kislányt életben tartó készüléket, szülei ölükbe vették a gyermeket, hogy a kicsi szeretetüket érezve halhasson meg. Ám Grace másként döntött.

A kislány, kinek mindössze 1 százalék esélye volt az életben maradásra, mivel súlyos meningitis fertőzést kapott, hirtelen magától kezdett el lélegezni.

Lekapcsolták a gépről, mégis él

Szülei legnagyobb örömére a baba felépülése olyan mértékben folytatódott, hogy mára már a kórházat is elhagyhatta.

Küzdőképességét minden bizonnyal édesapjától örökölte, aki a Királyi Flotta katonája, és áprilisban tért vissza Afganisztánból.

Grace-t a newcastlei kórházba azután vitték a szülei, hogy észrevették, a gyermek öntudatlan és nehezen lélegzik.

Az elvégzett vizsgálatok kimutatták, hogy kései B streptococcus meningitis fertőzése van, mely 1000-ből egy újszülöttet érint, s a fertőzést az anyától kapják el a születés során.

Négy napi intenzív osztályon történő ellátás után az orvosok azt mondták a szülőknek, hogy a kislány menthetetlen.

Meg "kellett" volna halnia, mégis él

Orvosi érdekességek

A szülők ezért döntöttek a gépek lekapcsolása mellett. Az orvosok azt mondták, még néhány utolsó lélegzet lesz, aztán meghal. De legnagyobb megdöbbenésünkre és örömünkre, nem hagyta abba a légzést, nem adta fel!” - nyilatkozta a boldog apa.

Azóta Grace testhőmérséklete, vérnyomása, szívverése teljesen normalizálódott, s elhagyhatta a kórházat. A látását elvesztette, de az orvosok nem tudják megmondani, hogy ez átmeneti vagy tartós állapot.

A család bizakodó, hiszen azt mondták nekik, a gyermeknek olyan súlyos agykárosodása van, hogy nincs esélye az életben maradásra, mégis él. Minden nappal tapasztalnak valami apróságot, ami a lassú fejlődés jele.

A kései meningitis a szülő nők negyedénél előfordul, s minden ezredik baba elkapja a szülés folyamán. Az érintettek közül minden nyolcadik esetben halálos kimenetelű.

(WEBBeteg - Cs.K. fordító, lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos; Forrás: AOL)
Hozzászólások (13)

Cikkajánló

Depresszió Depresszió

Téli depresszió vagy téli lehangoltság: Milyen jelek utalnak rá?

Elhízás Elhízás

Eltérések a laboreredményben. Mire figyeljünk?

Macskajaj - Mi az, ami segíthet?

Az ünnepnapok, a szilveszter, a születésnapi partik, az esküvők és még számos esemény alkalmat szolgáltathat arra, hogy a résztvevők igyanak...

Egészségügyi és biztonsági tippek...

A szilveszter minden szempontból különleges ünnep, sajátos varázsa, az új kezdet és az új lehetőségek ígérete miatt még a visszahúzódóbbak is...

Meghalt egy fiatal...

Fertőző agyhártyagyulladásban meghalt egy fiatal lány a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban; a lány néhány nappal a halála előtt részt vett a...

Kérje ingyenes cikkértesítőnket!
Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.