A pánikbetegség és tünetei - Lehet, hogy már Önnek is volt

Lehet, hogy már Önnek is volt pánikrohama, csak nem tud róla. Sokan ugyanis úgy gondolják, hogy szívinfarktust kaptak és mentőt hívnak. Mások inkább megpróbálják elfelejteni a történteket és ezért nem jönnek rá, hogy valójában pánikrohamuk volt.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

sziasztok! én kb fél éve egy éjszaka

Hozzászóló: Vendég, 2010-01-01 21:25
sziasztok! én kb fél éve egy éjszaka arra keltem fel, hogy nagyon félek, reszkedtem szinte halálfélelmem volt. csak úgy tudtam elnyomni ezt az érzést hogy bekapcsoltam a tv-t és erősen arra koncentráltam. utána nem is fordult elő ilyen velem teljesen a múlt hónapig. ezek nem olyanok mint az első, hanem egy vagy két napig tartó "testenkívüli" élmény. nem félek folyamatosan csak minden a frászt hozza rám (pl. ha az msn jelzőhang megszólal meg efféle baromságoktól...).meg időnként úgy érzem hogy mindenki rosszat akar nekem, kibeszélnek a hátam mögött, kinevetnek, el akarnk lopni valamit. ezt még nem mondtam el senkinek de már nagyon idegesít ez az állapot. hova tudnék ezzel fordulni? háziorvoshoz? nem dugnak diliházba? mert ha igen akkor inkább nem megyek sehova, és korházba sem szeretnék túl sokat járkálni... akkor most mit csináljak??

sziasztok! én testnevelés órákon voltamrosszul,de

Hozzászóló: petra15, 2009-11-07 13:12
sziasztok! én testnevelés órákon voltamrosszul,de olyan szinten hogy hirtelen nem láttam semmit, szédültem,elsápadtam és nem kaptam levegőt! de nekem kb 5 perc alatt elmúlt! ez már előfordult 3-szor! a második és harmadik alkalommal ugy is éreztem,hogy a fülem viz alatt van és annyira megrémültem hogy hallottam mit mondtak hogy szólóngattak.de nem tudtam válaszolni. és nem tudtam abbahagyni a sírást! nem tudom mitől van ez...a kezem folyamatosan izzad,és sokat fáj a fejem. voltam vérvételen és teljesen jó..most szerdán megyek kardiologiára! nem tudom hogy mi a bajom,csak azt tudom hogy félek a sötétben reggelente 5-30 kor megyek a buszra...suliba! ilyenkor mindig félek hogy követ valaki vagy egy bokorbol vki kiugrik és megöl...stb.. otthon a saját lakásunkba is félek néha hogy valaki amikor kimegyek a folyosora ottvan és figyel és rám vár meg ilyenek...lehet ez pánikbetegség? vagy egyszerüen őrült vagyok?már erre is gonoltam hogy szimplán megőrültem! mert csak ugy hogy otthon rámjönne ilyen roham nem volt..hogy nem kapok levegőt meg ilyenek...ilyen csak akkor volt amikor tesin voltam...(egymás után 3 órán, már félek tesizni) kérlek segitsetek!

Sziasztok.Beni vagyok 39 éves.2hete tört

Hozzászóló: Vendég, 2009-10-23 08:57
Sziasztok.Beni vagyok 39 éves.2hete tört ki rajtam a pánikroham 2230 körül tv nézés közben.Úgy éreztem hogy elszédülök és zsibbadt mindkét kezem.Azt hittem hogy szívrohamom van és elkezdtem orron át venni mélyen a levegőt és szájon át kifújni hogy hátha múlik a dolog.Még rosszabb lett.Nagyon szédültem és attól féltem hogy ha behunyom a szemem és elalszok akkor meghalok.Szóltam egy ismerősömnek telefonon és bevitt az ügyeletre és kaptam nyugtató injekciót.Nem nagyon hatott és az orvos még vénásan is adott valamit amitől pár pert múlva elmúlt minden bajom.Majdnem 2 napig aludtam utána,csak....mentem ki,és valamennyit enni.Azóta nem történt ilyen,de nem is merek rá gondolni.Amiket olvasok a betegségről teljesen elszomorít.Mi lesz ha vezetés közben jön rám a roham?Mi a teendő ha magam vagyok és nincs segítség?Sokat vezetek,nem tudom mi lenne ha nem vezethetnék többé.Vigyek magammal gyógyszert.Örülök hogy leírhattam a gondolataimat,már most jobban érzem magam hogy kiadhattam magamból ezt a dolgot.Olyan mintha egy titkot tártam volna fel mások előtt és megkönnyebbültem volna.Ha valakinek van valami hozzászólása szívesen veszem.Üdv.Beni

szia. Feri vagyok 34 éves! én ezelött

Hozzászóló: Vendég, 2009-07-05 12:21
szia. Feri vagyok 34 éves! én ezelött soha neméreztem ilyet. kb egy honapja a szívem tájékán szurást éreztem majd azt követően, hírtelen elgyengültem egyfajta kéztetést éreztem hogy összeessek,mert ugygondoltam hogy ez inkfartus,és most megfogok halni! A mai napig is amikor erősen pl, a szívemre gondolok,hogy fáj, akkor is ezek a pánikszerű halálfélelmek és kezdödő rosszullétek jönnek rám. MIEZ? Aki megosztaná velem a gondolatait ezzel kapcsolatban az írjon! E-MAIL: [email protected] KÖSZÖNÖM

Szia Moncsi33! Én is 6 évig voltam pánikbeteg.

Hozzászóló: Melike77, 2008-11-10 14:56
Szia Moncsi33! Én is 6 évig voltam pánikbeteg. Viszont 2 éve tünetmentes vagyok, és lejöttem a gyógyszerekről is. Nem tudom, tudod-e, hogy pánikosoknak nem szabad kávét inni, mert az is válthat ki pánikrohamot. Tudtad? Üdv, Melinda.

Szia moncsi! Ismerős a helyzeted. 10 évvel

Hozzászóló: Vendég, 2008-07-10 12:46
Szia moncsi! Ismerős a helyzeted. 10 évvel ezelőtt keményen benne voltam Én is! Nem tudtam a lkásból sem kimenni!Ua gyógyszereket kaptam mint Te. Egyszer besokaltam! Kértem a fértjem kisérjen el mindenhova. Direkt a tömeges hlyeket választottam(piac pl.)Forgott velem minden, de szorítottam a férjem karját és azt mondtam magamban: nincs semmi bajod! nem leszel rosszúl!Apróbb dolgok azért megmaradtak.Nem bírom a buszt és sajna nem vezetek.Pedig imádtam valaha vezetni. Hát röviden ennyi. Remélem meggyógyulsz vagy legalább csillapodik a panaszod.Dolgozol, vagy otthon vagy? A munka is segít.Én is gyes-en voltam mikor kezdődött.Már 1 éve dolgoztam mikor éreztem , hogy picit jobb.Kitartást és erőt kívánok!Ja! Én is meghíztam. 72-ről 85-kg-ra. Sajna nem tudom leadni.igaz idősebb is vagyok meg 5 éve eltávolították a méhem. Mégegyszer üdv. Ha van kedved írj.

ÜDVÖZLETEM ÉN EGY 33 ÉVES 3 GYEREKES

Hozzászóló: moncsi33, 2008-06-17 23:35
ÜDVÖZLETEM ÉN EGY 33 ÉVES 3 GYEREKES ANYA VAGYOK ÉS 11 ÉVE PÁNIKBETEG, SOKFÉLE GYÓGYSZERT KIPRÓBÁLTAK MÁR RAJTAM,2 BEVÁLT MOST XANAX SR 1MG. ÉS REMERON 30 MG. GYÓGYSZERT SZEDEK RÁ ELÉG RÉGÓTA. KÉRDÉSEM: A REMERONTÓL SAJNOS NAGYON ELHÍZTAM, 56KG. VOLTAM ÉS MOST VAGYOK 80KG. VISSZALEHET EZT CSINÁLNI HOGY LEGALÁBB CSAK 60 KILÓ LEGYEK? A REMERONNAL ADDIG JUTOTTAM HOGY SAJÁT MAGAM SZOKTATOM LE VAGYIS PRÓBÁLOM, EDDIG EGY SZEMET KELLETT BEVENNI ESTE LEFEKVÉS ELÖTT,DE MOSTMÁR ELÉG RÉG CSAK NEGYED SZEMET VESZEK BE, MERT HA EGÉSZET SZEDEK AKKOR ISZONYATOSAN MEGY AZ EPÉM,ÉS RENGETEGET ESZEK MIATTA A HASAM IS AKKORA, MINHA MÁR 9 HÓNAPOS TERHES LENNÉK, NEM BÍROM MÁR EZT A TERHET, RÁADÁSÚL 3 ÉVE MÜTÖTTEK MEG ROSZINDULATÚ MÉHNYAKRÁKKAL, KIVETTÉK A MÉHEM. A ROHAMAIM IGAZ HOGY CSÖKKENTEK DE NEM ÉRZEM TÚL JÓL MAGAM ÉS NEM MEREK SZÓLNI AZ ORVOSNAK MERT RETTEGEK ATTÓL GOGY MÁSIK GYÓGYSZERT FOG FELÍRNI ÉN NAGYON FÉLEK A GYÓGYSZEREKTŐL, FŐLEG A MELLÉKHATÁSUKTÓL,SAJNOS HA MENNEM KELLE VALAHOVÁ AKKOR AZ NEKEM SZÖRNYÜ FÖLEG HA ZÁRT HELYSÉGEKBE KELL MENNEM, MONDJUK ABC-BE VAGY LIFT,BUSZ...SATÖBBI,MOSTMÁR VIZESEDEK IS A JOBB LÁBSZÁRAM VIZES EZZEL SEM MEREK ELMENNI AZ ORVOSHOZ MERT TÚL SOK VÉRT VENNÉNEK AMITŐL SZINTÉN ROSSZUL VAGYOK,NAGYON FÉLEK MINDEN ILYEN DOLOGTÓL:( NAGYON FÉLEK AZ ORVOSOKTÓL! ABETEGSÉGEM GÓDJAI:PÁNIK:F41.0 DEPRESSZIÓ:F32.2 AGROFÓBIA:F40.0 A NAGY KÉRDÉS! MEGFOGOK E GYÓGYÚLNI VALAHA? TISZTELETTEL MONCSI