Frontin és Melatonin együtt

Tisztelt Doktornő! Sajnos lassan 10 éve szedek 0 5 mg frontint alváshoz /éjszakai munkámból kifolyólag/ szeretném lassan elhagyni egy teljes életmód váltással. Megszeretném kérdezni, hogy melatonint lehet e frontinnal együtt szedni? Ha igen, hogyan szedjem? Mivel eddig nappal aludtam /már amennyire tudtam/ teljes átállást szeretnék csinálni. Azt olvastam, hogy minden nap egy bizonyos időben kell felkelni pl reggel 7 és sokat mozogni egészségesen táplálkozni stb. Ez mind kell a visszaálláshoz., Ami biztos h 10 év után nem lesz egyszerű. Esetleg lenne e pár tanácsa? Szorongós gondolkodós típus vagyok főleg alvás előtt. A melatonint azért kezdeném el a frontin mellett mert olvastam h a frontin csökkenti a melatonin termelést. Ha esetleg leírná, hogy tanácsolja milyen dózisban a melatonint a 0.5 frontin mellé és a frontin fokozatos elhagyását azt megköszönném. Üdvözlettel.

Dr. Pálvölgyi Rita válasza alvászavar kezelése témában

Tisztelt Kérdező, A Melatonint lehet együtt szedni a Frontinnal, ezzel nincs probléma. Ugyanakkor a melatonin csak éjszakai alváshoz alkalmazható készítmény, este kell bevenni. A táplálkozás kiegészítőként árult melatonin viszonylag kevés / 3-5 mg/ melatonint tartalmaz. Vn egy gyógyszerkészítmény, - a Valdoxan -, ami 25 mg-ot tartalmaz, antidepresszánsként is működik. Ajánlanék egy cikket, amiben talál több javaslatot a problémára: https://harmoniamuhely.hu/amikor-nem-megy-az-alvas-az-alvaszavarokrol/ A Frontin elhagyása lassan, türelmesen javasolt. 1/4 tabl. elhagyása akár néhány hétig, és utána további csökkentés Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita

Megválaszolva: 2024. május 15.

Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség

Magas cortisol szint
Tisztelt Doktornő!, Decemberbe elkaptam a covidot azóta jöttek a következő problémáim étvágytalanság, állandó hányinger, alvásproblémák, amiket a test...
Altató nyugtató
Tisztelt Doktornő! Az alábbiakban kérném a szíves tanácsait: Átmenetileg (általában a tavasz kezdetén) 1-3 hónapig feszült vagyok. Ekkor napi 1 vagy 2 db 0,25...
Van e kiút az agorafobiából
Tisztel Doktornő! Fiunk 25 éve pánikbeteg, agorafóbiás. Pszichiátriai kezelést, csak telefonon kap, mivel orvoshoz nen tud elmenni. Rivotrilt, Rexetint 25...
Antidepresszáns és bélpanaszok
Tisztelt Doktornő! Rendkívül tanácstalan vagyok a terápiám további megválasztását illetően, ezért a tanácsát szeretném kérni. Probémám: erős egészség...
Terhesség mellett antidepresszáns
2 éve belekeveredtem egy kevert szorongásos depresszióba. Loranxil1mg, brintellix10mg es mirzaten q 30 mg os gyógyszereket szedek. 1 hete pozitiv lett a...
Antidepresszáns elhagyása cseréje
Tisztelt Doktornő! Kb. 7 éve szedek kevert szorongásás tünetekre napi 20mg paroxatot. A mellékhatások között enyhén jelentkezik szexualis diszfunkció is....