A pánikbetegség és tünetei - Lehet, hogy már Önnek is volt

Lehet, hogy már Önnek is volt pánikrohama, csak nem tud róla. Sokan ugyanis úgy gondolják, hogy szívinfarktust kaptak és mentőt hívnak. Mások inkább megpróbálják elfelejteni a történteket és ezért nem jönnek rá, hogy valójában pánikrohamuk volt.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

sziasztok. 34éves vagyok, és 2002 április

Hozzászóló: somy75, 2010-01-26 17:53
sziasztok. 34éves vagyok, és 2002 április 24.e óta Pánikbeteg. Az a nap örökre bennem marad amikor az első nagy rohamot átéltem. Azóta 2 megszakitással még mindig gyógyszeren tudok csak élni, hogy elviselhető legyen, de legalább már kicsit hozzászoktam, bár lehetetlen hozzászokni, de elviselhetőbb. Egy hátránya van, hogy az ember sokszor nem mer az orvoshoz fordulni panaszaival, mert aki évekig minden apró jellel az orvoshoz rohant, azt egy idő után sajna nem veszik már (tisztelet a ivétel) eléggé komolyan.

sziasztok! én testnevelés órákon voltamrosszul,de

Hozzászóló: petra15, 2009-11-07 13:12
sziasztok! én testnevelés órákon voltamrosszul,de olyan szinten hogy hirtelen nem láttam semmit, szédültem,elsápadtam és nem kaptam levegőt! de nekem kb 5 perc alatt elmúlt! ez már előfordult 3-szor! a második és harmadik alkalommal ugy is éreztem,hogy a fülem viz alatt van és annyira megrémültem hogy hallottam mit mondtak hogy szólóngattak.de nem tudtam válaszolni. és nem tudtam abbahagyni a sírást! nem tudom mitől van ez...a kezem folyamatosan izzad,és sokat fáj a fejem. voltam vérvételen és teljesen jó..most szerdán megyek kardiologiára! nem tudom hogy mi a bajom,csak azt tudom hogy félek a sötétben reggelente 5-30 kor megyek a buszra...suliba! ilyenkor mindig félek hogy követ valaki vagy egy bokorbol vki kiugrik és megöl...stb.. otthon a saját lakásunkba is félek néha hogy valaki amikor kimegyek a folyosora ottvan és figyel és rám vár meg ilyenek...lehet ez pánikbetegség? vagy egyszerüen őrült vagyok?már erre is gonoltam hogy szimplán megőrültem! mert csak ugy hogy otthon rámjönne ilyen roham nem volt..hogy nem kapok levegőt meg ilyenek...ilyen csak akkor volt amikor tesin voltam...(egymás után 3 órán, már félek tesizni) kérlek segitsetek!

Szia Moncsi33! Én is 6 évig voltam pánikbeteg.

Hozzászóló: Melike77, 2008-11-10 14:56
Szia Moncsi33! Én is 6 évig voltam pánikbeteg. Viszont 2 éve tünetmentes vagyok, és lejöttem a gyógyszerekről is. Nem tudom, tudod-e, hogy pánikosoknak nem szabad kávét inni, mert az is válthat ki pánikrohamot. Tudtad? Üdv, Melinda.

ÜDVÖZLETEM ÉN EGY 33 ÉVES 3 GYEREKES

Hozzászóló: moncsi33, 2008-06-17 23:35
ÜDVÖZLETEM ÉN EGY 33 ÉVES 3 GYEREKES ANYA VAGYOK ÉS 11 ÉVE PÁNIKBETEG, SOKFÉLE GYÓGYSZERT KIPRÓBÁLTAK MÁR RAJTAM,2 BEVÁLT MOST XANAX SR 1MG. ÉS REMERON 30 MG. GYÓGYSZERT SZEDEK RÁ ELÉG RÉGÓTA. KÉRDÉSEM: A REMERONTÓL SAJNOS NAGYON ELHÍZTAM, 56KG. VOLTAM ÉS MOST VAGYOK 80KG. VISSZALEHET EZT CSINÁLNI HOGY LEGALÁBB CSAK 60 KILÓ LEGYEK? A REMERONNAL ADDIG JUTOTTAM HOGY SAJÁT MAGAM SZOKTATOM LE VAGYIS PRÓBÁLOM, EDDIG EGY SZEMET KELLETT BEVENNI ESTE LEFEKVÉS ELÖTT,DE MOSTMÁR ELÉG RÉG CSAK NEGYED SZEMET VESZEK BE, MERT HA EGÉSZET SZEDEK AKKOR ISZONYATOSAN MEGY AZ EPÉM,ÉS RENGETEGET ESZEK MIATTA A HASAM IS AKKORA, MINHA MÁR 9 HÓNAPOS TERHES LENNÉK, NEM BÍROM MÁR EZT A TERHET, RÁADÁSÚL 3 ÉVE MÜTÖTTEK MEG ROSZINDULATÚ MÉHNYAKRÁKKAL, KIVETTÉK A MÉHEM. A ROHAMAIM IGAZ HOGY CSÖKKENTEK DE NEM ÉRZEM TÚL JÓL MAGAM ÉS NEM MEREK SZÓLNI AZ ORVOSNAK MERT RETTEGEK ATTÓL GOGY MÁSIK GYÓGYSZERT FOG FELÍRNI ÉN NAGYON FÉLEK A GYÓGYSZEREKTŐL, FŐLEG A MELLÉKHATÁSUKTÓL,SAJNOS HA MENNEM KELLE VALAHOVÁ AKKOR AZ NEKEM SZÖRNYÜ FÖLEG HA ZÁRT HELYSÉGEKBE KELL MENNEM, MONDJUK ABC-BE VAGY LIFT,BUSZ...SATÖBBI,MOSTMÁR VIZESEDEK IS A JOBB LÁBSZÁRAM VIZES EZZEL SEM MEREK ELMENNI AZ ORVOSHOZ MERT TÚL SOK VÉRT VENNÉNEK AMITŐL SZINTÉN ROSSZUL VAGYOK,NAGYON FÉLEK MINDEN ILYEN DOLOGTÓL:( NAGYON FÉLEK AZ ORVOSOKTÓL! ABETEGSÉGEM GÓDJAI:PÁNIK:F41.0 DEPRESSZIÓ:F32.2 AGROFÓBIA:F40.0 A NAGY KÉRDÉS! MEGFOGOK E GYÓGYÚLNI VALAHA? TISZTELETTEL MONCSI