• Egészséges Táplálkozás

        WEBBeteg - B. M., szakfordító
        Egészséges élet
        Aki betart néhány egyszerű szabályt, a hideg évszakban is problémamentesen megőrizheti egészségét, fitt és karcsú maradhat. Ehhez adunk öt tippet.
        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        A B2-vitamin, más néven riboflavin (esetleg G-vitamin) egy vízoldékony, könnyen felszívódó vitamin. 1932 óta ismert, ekkor izolálták élesztőgombából.
        WEBBeteg - Dr. Reinhardt István
        A fokhagyma különösen gazdag szerves kénvegyületekben, amelyeknek betegségmegelőző hatását jelenleg intenzíven vizsgálják. Emellett számos fokhagymakészítmény van forgalomban, amelyek szerveskén-tartalma meglehetősen változó, attól függően, milyen eljárással dolgozzák fel az alapanyagot.
        WEBBeteg - Dr. Reinhardt István
        A napjainkban divatos szuperélelmiszerek egyik tipikus képviselője a brokkoli. Érdemes közelebbről megvizsgálni, hogy a neki tulajdonított előnyös hatásokkal kapcsolatban milyen bizonyítékokkal rendelkezünk.
        OGYÉI
        A gyermekkori elhízás előfordulása 2010 óta hazánkban nem változott, de még mindig minden ötödik gyermek túlsúlyos vagy elhízott és az arány jelentős régiós különbségeket mutat – derül ki az OGYÉI adataiból, amit az intézet az Elhízás Világnapja kapcsán közölt.
        WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda
        Bizonyára Ön is észrevette, hogy az őszi-téli időszakban hamarabb érzi magát fáradtnak. Néhány kisebb életmódbeli változtatással könnyen úrrá lehet a fáradtságon. Összeszedtük a legjobb praktikákat, amikkel leküzdhetjük a kellemetlen tüneteket.
        WEBBeteg - S. J., újságíró
        Rengeteget hallunk arról, hogy mit kell tennünk egészségünk megőrzése érdekében, de a gyakorlatban sokszor mégsem olyan egyszerű áttérni a kiegyensúlyozott étrendre és beiktatni az életünkbe a rendszeres testmozgást. A sikeres életmódváltás mégsem lehetetlen, ezt egy olvasónk segítségével be is bizonyítjuk.
        WEBBeteg - Dr. Reinhardt István
        A dióról régóta gyanítják a kutatók, hogy fogyasztása számos betegség megelőzésére alkalmas lehet. Magas telítetlenzsírsav-tartalma miatt az egyik betegségcsoport, amellyel kapcsolatban vizsgálódnak, az a szív- és érrendszeri betegségek és az ezzel összefüggő anyagcserezavarok, mint például a cukorbetegség. Egy másik intenzíven kutatott terület a diófogyasztás hatása egyes rosszindulatú daganatok kialakulására.
        WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
        A hüvelyesek jó forrásai a fehérjéknek, a telítetlen zsírsavaknak, a rostoknak, és magas vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkeznek. Közéjük sorolhatóak az alábbiak: bab (száraz, zöld, lóbab stb.), lencse (barna, vörös, sárga stb.), borsó (zöld, sárga, csicseri), valamint a szója. Fogyasztásuk rendszeresen, hetente minimum egyszer ajánlott.
        Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
        7 százalékkal csökkentette a súlyfelesleggel küzdő 6-12 éves gyermekek számát a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének GYERE Programja Dunaharasztiban.
        WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Az Európai Unió több száz élelmiszer adalékot tart nyilván. Az összes EU-tagállamra, sőt világszerte érvényesek a jelölések. Elsősorban a készételek tartalmaznak adalékanyagokat.
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!