• Egészségügy

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus
    2016-01-12 09:41
    Megváltozott munkaképességű
    Korábban a munkanélküliség helyett rokkantságot állapítottak meg minden olyan munkanélkülinél, akinek valamilyen krónikus betegségről orvosi papírja volt. Ezen változtatott egy 2012-es miniszteri rendelet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg összeállítás
    2018-01-17 09:41
    Számtalan olyan súlyos vagy nem túl súlyosnak látszó tünettel szembesülhetünk, amelyek megjelenése esetén tanácsos minél hamarabb orvoshoz fordulni. Melyek ezek?
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    2018-01-15 11:25
    Dr. Székely Annamária
    Több mint 10 éve miskolci praxisában háziorvos, ahová nem csak komlóstetői betegek járnak. Oktat rezidenseket és negyedéves hallgatóknak, szigorlóknak tart gyakorlatot, közben pedig közösséget épít, gondoz: nyugdíjas orvosoknak és kamarai tagoknak szervez programokat. Az Év praxisa a Kárpát-medencében díj harmadik helyezettje 33 jelöléssel dr. Székely Annamária.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Gorzsás Anita, újságíró, Szakértő: Dr. Reinhardt István
    2018-01-12 14:55
    Az utóbbi időben megnövekedett azoknak a híreknek a száma, amelyek szerint Ausztráliából közelít a H3N2 influenzajárvány. Egyes portálok már Angliában és Franciaországban is súlyos megbetegedésekről írtak. Utánajártunk, a magyar lakosságnak van-e félnivalója, valóban kitörhet-e a járvány, és ha igen, mennyire okoz súlyos megbetegedéseket.
    Élet betegséggel
    Sipos Boldizsár, Semmelweis Egyetem, Lektorálta: Dr. Demeter Anna
    2018-01-12 11:25
    Az e-egészségügy (e-health) térhódítása nagyban megkönnyíti az orvosokat és betegeket érintő folyamatokat, mivel segíti az adatok egyszerű tárolását, melynek köszönhetően gyorsabban hozzájuthatnak az orvosok a betegek kórtörténetéhez.
    Egészségmegőrzés
    www.evpraxisa.hu
    2018-01-11 18:02
    Pályázatot hirdetett a magyarországi és a határon túli magyar háziorvosok, illetve az őket ajánló páciensek számára az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyi Államtitkársága.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    2018-01-03 16:04
    dr. Gali Ida
    Ő a legnépszerűbb orvos városunkban, Csongrádon. Nem csak a gyermekek, a felnőttek is megszerették. Ő gyermekkorom doktor nénije. Munkáját rendkívüli elhivatottsággal, odaadóan és lelkiismeretesen végzi. Ilyen és még számos elismerő mondat olvasható dr. Gali Ida gyermek háziorvosról Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat honlapján.
    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2017-12-27 13:11
    A hideg időjárás, hó és fagy beköszöntével fontos, hogy a pajzsmirigybetegek különös figyelmet szenteljenek az egészségüknek. Az alábbi tippek ebben segítenek.
    Egészségmegőrzés
    www.evpraxisa.hu
    2017-12-21 11:09
    Nyolcadik alkalommal indult újra december 20-án Az év praxisa a Kárpát-medencében pályázat. A meghirdető az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága.
    Egészségmegőrzés
    Diabetes - Dr. Kis János Tibor
    2017-12-20 18:52
    Az otthoni vércukormérés ma már szervesen kapcsolódik a cukorbeteg-gondozás folyamatába. Az 1-es és az inzulinnal kezelt 2-es típusú cukorbetegeknek rendszeresen kell mérniük vércukor-szintjüket, de a tablettával kezelt 2-es típusú cukorbetegek kezelését is elősegítheti a strukturált vércukormérés. Elsődleges célja, hogy időben felismerjük a hipo- és hiperglikémiás epizódokat, lehetőség szerint a jelentős anyagcsere-kisiklásokat megelőzzük, ha mégis bekövetkeztek, azok rendeződését ellenőrizzük.
    Panaszok
    Kotmayer Lili, Semmelweis Egyetem, Lektorálta: Dr. Demeter Anna
    2017-12-20 14:55
    A sürgősségi ellátásban minden perc számít. Éppen ezért az ellátó személyzetnek gyorsan és hatékonyan kell átadni és átvenni egymástól azokat a kulcsfontosságú információkat, amelyek a beteg ellátása szempontjából a legfontosabbak.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!