• Egészségügy

   • Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus
    2016-01-12 09:41
    Megváltozott munkaképességű
    Korábban a munkanélküliség helyett rokkantságot állapítottak meg minden olyan munkanélkülinél, akinek valamilyen krónikus betegségről orvosi papírja volt. Ezen változtatott egy 2012-es miniszteri rendelet.
    Betegségek megértése
    Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet
    2018-09-18 11:25
    Kiegészítve korábbi határozatát, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet valamennyi, jelenleg gyógyszertárban, gyógyszertáron kívüli gyógyszerforgalmazásban és gyógyszer-nagykereskedelmi raktárban lévő Calcium-Sandoz pezsgőtabletta forgalmazását megtiltja, végleg kivonja a forgalomból.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró
    2018-09-18 10:33
    Túlságosan sok európai férfi elkerülhető okok: azaz gyógyítható, ám – időben – föl nem fedezett, vagy nem komolyan vett és ezért nem is kezelt betegségek miatt fiatalon hal meg. Ez a fő megállapítása a témát mélységében most először feldolgozó WHO jelentésnek, amelyet tegnap ismertettek újságírókkal Rómában, a WHO európai régiójának döntéshozói által szervezett találkozón.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
    2018-09-17 13:01
    Azt, hogy melyik gyógyszerre milyen típusú támogatás számolható el, az egészségbiztosító határozza meg többek között az alapján, hogy az adott gyógyszer milyen betegség kezelésére szolgál. A súlyos, ritka vagy örökletes betegségek kezelésére szánt gyógyszerek támogatása általában magasabb.
    Betegségek megértése
    MTI
    2018-09-14 08:56
    A csatlakozást azon intézményeknek kell november 1-jéig befejezni, amelyek a Központi Implantátumregiszter vagy a Nemzeti Csípő- és Térdízületi Endoprotézis Beültetés Regiszter rendszerébe már eddig is kötelesek voltak adatokat szolgáltatni.
    Egészségmegőrzés
    MTI
    2018-09-13 08:49
    Tízezer emberre kiterjedő egészségügyi felmérés kezdődik szeptemberben Debrecenben és környékén - jelentették be a Debreceni Egyetem vezetői.
    Egészségmegőrzés
    Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet
    2018-09-12 09:10
    Az OGYÉI a laboratóriumi vizsgálatok eredményeképp a betegek biztonsága érdekében 4 igazoltan minőségi hibás gyártási tételt vont ki végleg a forgalomból.
    Betegségek megértése
    MTI
    2018-09-11 10:15
    A rendelet szerint az Országos Közegészségügyi Intézet elnevezése október elsején Nemzeti Népegészségügyi Központra változik, egyidejűleg az Emberi Erőforrások Minisztériuma országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkára által irányított szervezeti egységek az NNK-ba olvadnak.
    Betegségek megértése
    Dr. Kovácsy Zsombor
    2018-09-11 09:41
    Pozsonyi plasztikai sebész ismerősömet kérdeztem, hogy az osztrák áraknál jóval kedvezőbb díjaival miért nem célozza meg a tehetős bécsi közönséget, hiszen szinte percek alatt átruccanhat bárki a szomszédvárba szépülni. Válasza nagyon érdekes volt.
    Egészségmegőrzés
    MTI
    2018-09-10 13:01
    A Vírusos Májbetegek Országos Egyesülete (Vimor) szeptember 15-én, szombaton országos szűrést szervez a hepatitis C vírussal fertőzöttek felderítésére; a rizikófelméréssel és felvilágosítással egybekötött szűrés gyors, ingyenes és anonim.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Mélypatakiné Dr. Áfra Júlia, szakgyógyszerész
    2018-09-06 09:41
    Fekvőbetegeknek, gyerekeknek, baleset esetén ki és hogyan válthat ki gyógyszert 2019-től? Mire való a receptfelírási igazolás, és ezt hol, kinek és mikor kell kérnie?
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!