• Portré

   • Cikkek

    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    2018-08-24 14:45
    Stroke
    Miért éppen Harangozó Teri vagy a Nemzeti dal kerül elő a terápia alkalmával? Mi a legnagyobb siker egy klinikai logopédus munkájában? Miért nem kap elegendő figyelmet az afázia, annak kezelése?
    Panaszok
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    2018-08-24 05:21
    Nagy Zoltán
    A szülei azzal akarták elvenni a kedvét az egészségügytől, hogy megmondták neki, még kórházban sem járt, nem is ott született, hanem a párkányi szülészeten, ami nem kórház. Ő azonban dacból vagy sem, ápoló lett. Folyamatosan képzi magát, talán egyszer végre orvos lehet.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2018-08-17 18:22
    Barkóczi Beáta
    A gyógytornászok (fizioterapeuták) munkájának, áldásos tevékenységének kiemelt szerepe van már a csecsemőkortól egészen időskorig az emberek egészségének megőrzésében. A tapasztalat mégis az, hogy hivatásukat, elért eredményeiket napjainkban is alábecsülik. Ezt nem csupán hazai szervezetek, szakemberek állítják, hanem a Gyógytornászok Világszövetségének korábbi állásfoglalásában is megfogalmazták.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2018-08-06 20:55
    Táplálkozás
    Jól tudjuk, hogy sajnos nem minden étel egészséges, amit a reklámokban látunk, de a fejlődés is kezdetét vette a helyes táplálkozás irányába. Dr. Forgács Attila, gasztropszichológussal az eddigi életútjáról, valamint az evéssel kapcsolatos pszichés mozgatórugóinkról beszélgettünk.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    2018-07-31 17:25
    dr. Várvölgyi Csaba
    Nem sokon múlott, hogy a biológiaórákat az orgonatanulásra cserélte, és nem az orvosi pályát választotta - vallotta dr. Várvölgyi Csaba, aki 1983 óta dolgozik Debrecenben, az I. számú Belgyógyászati Klinikán, ahol kiváló, zenekedvelő barátokra lelt.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    2018-07-19 16:19
    Magyarországon minden nyolcadik nő érintett az emlőrákban élete során. Odafigyeléssel, a szűrővizsgálatokon való részvétellel nagyon sokat tehetnek a fiatalok is egészségük érdekében. Az időben felfedezett mellrák jó esélyekkel gyógyítható.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Tóth András, újságíró
    2018-07-16 17:25
    szakasszisztens
    A Semmelweis-napon ismét a figyelem középpontjába kerültek az egészségügyi szakdolgozók. A WEBBeteg.hu két olyan szakasszisztenst kérdezett, akik nehéz helyzetben lévő betegek mellett segítenek a szakrendeléseken, nyomon követik a műtétet, van, hogy évekig kapcsolatban vannak a páciensekkel. Örömteli és megrázó pillanatok.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Balogh Mária, újságíró
    2018-07-12 14:45
    Védőnő
    Egyetlen európai országban sem létezik a védőnői rendszernek az a formája, ami hazánkba több mint száz esztendeje az egészségügyi tevékenység jótékony kiszolgálója. Joggal tekinthetjük az áldozatos munkát, sajnos a mai napig csekély fizetségért, s a diplomával rendelkező védőnőinket valódi hungaricumnak.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2018-06-21 13:01
    Vattai Györgyné
    Aki csecsemő- és gyermekápoló lesz, az valamilyen szinten maga is gyermek marad, partner a játékban, a kacagásban, így könnyebb a gyógyulás is - mondja Vattai Györgyné klinikai vezető ápoló, aki 241 szakdolgozóért felelős a debreceni Gyermekklinikán. Idén a klinika Kiváló dolgozójává választották.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2018-05-31 16:04
    Ócsai Gabriella
    Negyven év szolgálati idővel hivatalosan jövőre megy nyugdíjba Ócsai Gabriella, a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház Infektológiai Intézet intézetvezető főnővére, aki mint mesélte: az infektológián kívül az infekciókontroll a legnagyobb terület, amelyet felügyel.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!