• Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Vitális Zsuzsanna, gasztroenterológus
    2017-04-20 20:20
    Máj
    A máj a szervezet nagyon fontos szerve, melynek központi szerepe van az anyagcserében és a méregtelenítésben is, valamint az emésztés egyik szinte nélkülözhetetlen nedvét, az epét választja ki.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos, Lektorálta: Dr. Balázs Anna, onkomplex.hu
    2017-04-24 16:59
    A tüdőrákos megbetegedés közel 90 százalékáért a dohányzás felelős, ráadásul a tüdőrák kialakulásának a kockázata egyenes arányban áll az elszívott cigaretták számával és a dohányzás időtartamával. Tehát fokozottan hangsúlyozni kell a dohányzásról való leszokás szerepét a tüdőrák kialakulásának a csökkentésében.
    Betegségek megértése
    Budai Allergiaközpont - Dr. Hidvégi Edit, gasztroenterológus
    2017-04-24 15:05
    A lisztérzékenység vagy gluténérzékenység (cöliákia) hosszú időn át lappanghat, kései felismerése azonban súlyos felszívódási zavarhoz és tápanyaghiányhoz vezethet.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus szakorvosjelölt
    2017-04-24 13:11
    A magas vérnyomás fokozza a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Fokozott terhelést ró a szívre, károsítja az érbelhártya funkcióját és az erek tágulékonyságát, elősegíti az érfalban a vérzsírok lerakódását és gyorsítja az érelmeszesedés folyamatát.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-04-24 11:25
    A csecsemők és kisgyerekek vírusos bélfertőzésének egyik leggyakoribb oka a rotavírus-fertőzés. A vírusok erősen fertőzőképesek, és könnyen terjednek, a kisgyerekek pedig általában hajlamosak a gyomor-bélrendszeri fertőzésekre. De lehet ellene védekezni!
    Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
    2017-04-24 09:41
    A szívsövények hiányai lehetnek kis, közepes és nagyméretűek is, illetve meghatározó az is, hogy a szív mely területén fordulnak elő, a pitvarban vagy a kamrában.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-04-24 07:38
    A száraz bőr komoly veszélyforrást jelenthet, hiszen a hámréteg fontos védőfunkciót lát el a fertőzések megelőzősével kapcsolatosan, így ennek sérülése, akár apró sérülések formájában is behatolási kaput jelent a kórokozóknak.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
    2017-04-24 05:21
    Szervezetünk működéséhez energiára van szükség, amely az étkezések során elfogyasztott tápanyagokból származik. Napi energiaszükségletünket több tényező is befolyásolja úgy, mint az alapanyagcserénk, életkorunk, nemünk, egészségi állapotunk, életkörülményeink, fizikai aktivitásunk és az alvással töltött órák száma.
    WEBBeteg - N. A., fordító, Lektorálta: Dr. Veress Dóra, általános orvos
    2017-04-24 02:51
    Galandféreg fertőzés akkor alakul ki, amikor bizonyos ételekkel - esetleg vízzel – a galandféreg petéi vagy lárvái bejutnak a szervezetünkbe. A petékből kikelő lárvák megtelepedhetnek a szervekben, ezt nevezzük invazív fertőzésnek. A lenyelt lárvából kifejlődő féreg a bélrendszerben tapad meg.
    WEBBeteg - K. J., fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-04-23 22:12
    Tudományosan bizonyított, hogy a túlsúlyosság többek között daganatos megbetegedések kialakulásához is hozzájárulhat.
    WEBBeteg - Dr. Hazay Máté
    2017-04-23 20:11
    A fogamzásgátló tabletta igen megbízható, kényelmes, biztonságos módszer, de ahhoz, hogy valóban megfelelően működjön, mindennapos odafigyelésre is szükség van! A fogamzásgátló tabletta hatékonyságának kulcsa a rendszerességben rejlik, azaz sosem szabad elfelejteni bevenni az adott napi adagot. Ez elmondva könnyűnek hangzik, betartani már nehezebb.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!