• Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Plósz János, gasztroenterológus
    2016-12-08 09:41
    Az epekő gyakori jelenség, az európai népesség 15 százalékát érinti. Az esetek háromnegyed részében az epekövek évekig nem okoznak panaszokat (néma epekövek), ám komplikáció esetén gyorsan kialakulhat epegörcs.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Parrák Zita, orvos-esztétikai specialista
    2016-12-08 17:01
    Az öregedés szabad gyökök elmélete az egyik legszélesebb körben elfogadott öregedéselmélet, melyet Harman fogalmazott meg 1956-ban. A szabad gyökök elsősorban a szervezetet érő káros anyagok és stressz hatására keletkeznek oxigénből.
    Panaszok
    WEBBeteg - Feövenyessy Krisztina, alternatív mozgásterapeuta, funkcionális gerinctréner
    2016-12-08 13:11
    Kevesen tudják, hogy a krónikus fejfájás, szédülés, fülzúgás hátterében igen gyakran a nyaki gerincszakasz elváltozása, az ún. előrehelyezett fejtartás (EFT) áll. Az érintettek többnyire éveken át keresik a probléma forrását és a megoldást, járkálnak rendelőről rendelőre, s bár minden leletük negatív, a fájdalom makacsul kitart és ellehetetleníti mindennapjaikat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta
    2016-12-08 11:25
    Az alternatív gyógyászati termékekkel kapcsolatban általános szabály, hogy a gyógyszerekkel történő lehetséges kölcsönhatásuk miatt használat előtt tájékoztassa orvosát!
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Siró Péter, neurológus
    2016-12-08 07:38
    Az autoimmun betegségek olyan ritka kórképek, amelyekben a szervezet valamilyen saját alkotórésze ellen alakul ki immunválasz. Ebbe a betegségcsoportba tartozik a myasthenia gravis is.
    Betegségek megértése
    Budai Endokrinközpont - Dr. Tar Attila, gyermekendokrinológus
    2016-12-08 05:21
    Megfelelő táplálkozás mellett a gyerekek testsúlya leginkább genetika, egyéni hajlam kérdése. Ennek ellenére sok szülő számára igen aggasztó, ha az egészséges, tápláló ételek mellett gyermekük kifejezetten vékony alkatú. Dr. Tar Attila, gyermekendokrinológus elárulja, mely esetekben kell betegségre gyanakodni.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kovács Anikó, gyógyszerész
    2016-12-08 02:51
    Izomsérülések (húzódások, zúzódások) esetén az izmokat ért mechanikai hatás miatt azok szerkezete károsodik. A sérülés mértékétől függően az izom mozgatása nehézkessé válhat, de akár az is előfordulhat, hogy a sérült nem képes mozgatni az adott végtagot. Milyen készítményekkel segíthetjük az izmaink regenerálódását?
    Panaszok
    Fül-orr-gége Központ - Dr. Augusztinovicz Mónika, allergológus, fül-orr-gégész
    2016-12-07 22:20
    A száraz orrnyálkahártya minden lélegzetvételnél feszítő érzése nemcsak kellemetlen, de számos egészségügyi problémához is vezethet: gyakori orrvérzés jelentkezhet, a betegek fogékonyabbá válhatnak a fertőzésekre. Kialakulásának okairól, megelőzéséről és kezeléséről dr. Augusztinovicz Mónika, allergológus, fül-orr-gégész orvost kérdeztük.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Boros Miklós
    2016-12-07 20:35
    Rectovaginalis sipolynak (fistulának) a végbél és a hüvely között kialakuló olyan kóros járatot nevezünk, melyen át a béltartalom a végbélből a hüvelybe tud jutni. A széklet állandó akaratlan átjutása a hüvelybe egy állandó gyulladást, bakteriális fertőzést tart fenn.
    Egészségmegőrzés
    MTI
    2016-12-07 18:20
    Időben be kell adatni a rotavírus elleni oltást a kisgyerekeknek - figyelmeztetett a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében. A szúrás nélkül, szájon át adható oltás már 6 hetes kortól alkalmazható, választható a két- vagy háromadagos vakcina.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!