• Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Földi Ildikó
    2017-05-23 20:09
    Prosztata
    Az alábbiakban néhány, a prosztatáról gyakran elhangzó tévhitet gyűjtöttünk össze és rövid magyarázatokkal próbáljuk meg eloszlatni azokat.
    Betegségek megértése
    Semmelweis Egyetem
    2017-05-24 05:21
    A terhességi magas vérnyomás világszerte komoly problémát jelent, legveszélyesebb formája, a praeeclampsia évente mintegy 3 ezer várandós nőnél alakul ki Magyarországon– mondja Dr. Rigó János, az idén első alkalommal megrendezendő Praeeclampsia Világnapja alkalmából.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Szilvási Ferenc, szülész-nőgyógyász
    2017-05-24 02:51
    A terhességi toxaemián az anya olyan megbetegedését értjük, mely kizárólag terhesség kapcsán jelentkezik, a várandósság második felében alakul ki. A betegség súlyosbodása akár az anya és a magzat életét is veszélyeztetheti.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2017-05-23 21:41
    A TOS olyan kórképek összefoglaló neve, melyek a nyaki szakasz anatómiai rendellenességeinek következtében alakulnak ki. Lényege, hogy a nyak területén található nagyerek, illetve a felső végtag idegfonata nyomás alá kerül, melynek következtében állandó vagy ideiglenes, gyakran nehezen meghatározható tünetek alakulnak ki.
    Egészségmegőrzés
    Debreceni Egyetem
    2017-05-23 19:46
    A fogyasztótabletták és a túlsúly szövődményeire szedett gyógyszerek kölcsönhatását vizsgálják a Debreceni Egyetemen. Az elhízás megelőzése érdekében új funkcionális élelmiszereket is fejlesztenek.
    Panaszok
    Oxygen Medical - dr. Dobos Márta, holisztikus szemléletű ortopéd orvos
    2017-05-23 18:56
    Szinte nincs olyan felnőtt ember, aki ne érezte volna élete bizonyos szakaszaiban a hátfájdalmat. Az okok szerteágazóak lehetnek, a kóros testtartástól a feszültségig, számtalan eredete lehet a kínzó érzésnek.
    WEBBeteg - Dr. Piros Zsuzsanna, fül-orr-gégész
    2017-05-23 17:25
    Párom füléből folyamatosan kellemetlen szagú levegő áramlik. Mi lehet ennek az oka? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Egészségmegőrzés
    Oxygen Medical - Dr. Tóth Eszter, szemész, kontaktológus
    2017-05-23 14:55
    Nem mindegy, milyen napszemüveget hordunk, hiszen az erős UV sugárzás a szemedet is veszélyeztetheti. Dr. Tóth Eszter szemész, kontaktológus a szemvédelem jelentőségéről és a napszemüveg-választásról beszélt.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg összeállítás, Lektorálta: Dr. Ujj Zsófia, hematológus, belgyógyász
    2017-05-23 11:25
    Fiatalabb korban az egészségügyi ismeretek és panaszok csak nagyon kevéssé foglalkoztatnak bárkit is. Pedig rengeteg ok van arra, hogy ne csak az idősebbek figyeljenek jobban egészségükre - következzenek azok a tünetek, amik mellett nem szabad szó nélkül elmenni.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2017-05-23 09:41
    A vérnyomás kóros értékeinek az egészségre gyakorolt hatásaival az orvostudomány rengeteget foglalkozik, ám legtöbbször csak a magas vérnyomásról hallunk. Ugyanakkor a krónikus (idült) alacsony vérnyomás (hypotonia) is kórállapotok előidézője lehet, leginkább az agyi teljesítmény csökkenése, a motiváció szegénysége és a gondolkodás lassúsága miatt.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!