• Cikkek

    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-02-21 09:41
    Köszvény
    A köszvény egy több szervet érintő betegség, melyben megemelkedik a húgysav szintje a vérben, és bizonyos szervekben kristályok formájában kicsapódik. A húgysav szintjének emelkedése mögött a fokozott termelés állhat - ez általában a fokozott sejtlebomlás következménye, például a vérképző rendszer daganatai és egyéb tumorok esetében.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
    2017-02-22 16:04
    A fóbiás beteg rendszerint tisztában van a szorongás túlzott mértékével, de az adott tárgyat, személyt, jelenséget a valósnál mégis félelemkeltőbb tulajdonságokkal ruházza fel. Egyes fóbiák teljesen irracionálisak, ennek ellenére komoly orvosi problémát jelentenek, és kezelhetőek.
    Panaszok
    WEBBeteg - Cs. K., fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
    2017-02-22 14:55
    A nők általában úgy érzik, felkészültek a terhességgel járó kellemetlenségekre, ám a legkellemetlenebb mellékhatásokról nem nagyon esik szó. Pedig sokat segíthet a kismamáknak, ha tudják, nem csak ők szenvednek a kínos tünetektől.
    Élet betegséggel
    VM.komm kommunikációs Tanácsadó Iroda
    2017-02-22 14:42
    Aláírtak azt az inkontinenciáról szóló szakmaközi stratégiai megállapodást, aminek fő célja a korábban az EMMI által már kihirdetett szakmai irányelvben foglaltak napi ellátásban történő maradéktalan megvalósítása.
    Betegségek megértése
    Dermatica Bőrgyógyászat és Kozmetika - Peterman Krisztina, kozmetikus
    2017-02-22 14:06
    Csak úgy ragyogsz! - a mondat, amit minden várandós kismama szeretne hallani, még akkor is, ha a hónapok előrehaladtával nemcsak a pocak mérete nő, hanem ezzel együtt egyre több gondot okoznak a különböző bőrproblémák is. Valakinek az életét gyulladt pattanások, vagy terhességi csíkok keserítik, más a szokatlan helyeken megjelenő szőrszálaktól vagy az állandó bőrviszketéstől szabadulna.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg összeállítás, Lektorálta: Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2017-02-22 13:11
    A hajunk és fejbőrünk állapota sokat elárul szervezetünk egészségéről. Bizonyos állapotok vagy gyógyszerek kihatnak nemcsak a test, hanem a hajunk egészségére is.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2017-02-22 11:25
    Második helyezett lett Kövesligeti Eszter GiftedHand nevű rehabilitációs eszköze a BrainFactory verseny nemzetközi fordulójában. A Debreceni Egyetem végzős gyógytornászhallgatójának ötlete, elképzelt eszköze elősegítheti a kéz ujjainak passzív mozgatását.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Vincze Dóra, kardiológus
    2017-02-22 09:41
    Coronariának orvosi szaknyelven a szívet ellátó verőeret nevezzük. Ennek az érrendszernek a meszesedését hívjuk coronariasclerosisnak. A nyugat-európai országokban, az Egyesült Államokban és nemkülönben hazánkban is a vezető halálokok közé tartozik a coronariasclerosis és az ebből eredő szívizominfarktus, valamint a hirtelen szívhalál.
    Panaszok
    Budai Allergiaközpont
    2017-02-22 07:38
    Édességek elfogyasztása után előfordulhat, hogy néhányan hasfájásra, puffadásra panaszkodnak, ám ennek nem feltétlenül csak a túlevés lehet az oka.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    2017-02-22 05:21
    Mára éltünk részévé váltak a számítógépek. Szinte nincs olyan életterület, ahol ne találkoznánk velük. Sokan - munkájukból kifolyólag - hosszú órákat kényszerülnek a gép előtt tölteni.
    Betegségek megértése
    Budapesti Fül-Orr-Gége Központ
    2017-02-22 02:51
    Az orrmelléküregek szerves részei a felső légutaknak, ennél fogva a felső légúti gyulladásokat - nátha, garatgyulladás, torokgyulladás, mandulagyulladás - igen gyakran kíséri az orrmelléküregek érintettsége is. Miről ismerjük fel, és hogyan kezeljük az orrmelléküreg-gyulladás tüneteit?
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!