• Friss cikkek - WEBBeteg

    A cukorbetegség sokszor már csak előrehaladott stádiumban okoz tüneteket, azonban tudnunk kell, hogy számos tényező hajlamosít a kialakulására. Dr. Marton Anna, belgyógyász, kardiológus, diabetológus a stresszről mint önálló rizikófaktorról beszélt.
    Oxygen Medical
    2016-05-01 21:41
    A szájüregi daganatos megbetegedések számának terén is első helyen található Magyarország az európai országok között. A szájüregben jelentkező daganatok többségét túl későn diagnosztizálják.
    otvenentul.hu
    2016-05-01 20:01
    Ajánlott a rendszeres szellemi tréning, valamint az agyi erek (és egyben a szívkoszorúerek) elmeszesedésére hajlamosító rizikófaktorok kiiktatása, továbbá a fej sérüléseinek kerülése. Ezen túlmenően a tudomány még nem tudja biztosan, mit tehetnénk az Alzheimer-kór megelőzéséért.
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
    2016-05-01 17:25
    A sápadtság kialakulhat lassan, fokozatosan, de bizonyos esetekben az egészséges arcpír igen rövid időn belül ijesztően halovánnyá is válhat. Beszélhetünk krónikus, illetve akut sápadtságról. A sápadtság mint tünet számtalan kórra utalhat. Összegyűjtöttük, milyen betegségekre, egészségügyi elváltozásokra utalhat a sápadtság.
    WEBBeteg - Dr. Nagy László, infektológus
    2016-05-01 15:15
    A helyes étkezési szokások kialakítását gyermekkorban kell elkezdeni, ugyanis amelyeket gyermekünk megtanul és elsajátít, azokat viszi tovább élete során. A kiegyensúlyozott táplálkozásnak köszönhetően hosszabb, egészségesebb életre van kilátásuk, és nagyobb eséllyel kerülik el őket azok a megbetegedések, amelyek összefüggésbe hozhatóak az étrenddel.
    WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
    2016-05-01 12:55
    Az anya és gyermeke közötti bensőséges kapcsolat kialakulása már a várandósság idején elkezdődik. Ennek kialakításának a szülés előtt és után is nagyon fontos szerepe van, hiszen a baba ilyenkor is érzi és igényli a felé irányuló gondoskodást, szeretetet.
    WEBBeteg - Dr. Szimuly Bernadett, általános orvos
    2016-05-01 10:15
    A gyermekek fejlődése születésüktől kezdődően összetett folyamat, amely részben a mozgásfejlődésből (ezen belül is a nagy- és a finom mozgások fejlődéséből), a nyelvi, a kognitív (gondolkodásmódbeli) és a pszichoszociális fejlődésből áll.
    WEBBeteg - Dr. Felszeghy Enikő, gyermekgyógyász, endokrinológus
    2016-05-01 07:05
    Megérkezett a tavasz, itt az ideje, hogy végre leszámoljunk a téli szürkeséggel, és élettelivé varázsoljuk kimerült bőrünket. Az alapos tisztítás, a frissítő arcradírozás és az üdítő hidratálás mellett a fényvédelemről se feledkezzünk meg. Dr. Kriston Renáta elárulja, milyen szépségpraktikákkal járulhatunk hozzá bőrünk tavaszi felfrissüléséhez.
    Red Lemon Media
    2016-05-01 03:45
    A pitvarfibrilláció az életkor előrehaladtával gyakoribbá válik. A 65 év feletti népesség 3-5 százalékában fordul elő, 80 év felett már minden 12. embernek lehet ilyen ritmuszavara.
    WEBBeteg - Dr. Molnár Dóra, kardiológus szakorvos
    2016-04-30 21:20
    A HPV-nek több mint 130 típusa ismert és ezek közel egyharmada nemi úton terjed. Leggyakrabban szexuális úton adódik át. A betegség már a tünetmentes lappangási idő alatt is fertőző.
    WEBBeteg - Dr. Gál Mónika, bőrgyógyász szakorvos
    2016-04-30 15:10
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!