• Cikkek

    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2018-08-09 18:41
    Hüvelyfertőzés
    A hüvelyben előforduló baktériumok összetételét és mennyiségét számos tényező határozza meg, illetve egyensúlyát könnyen felboríthatja, például a szervezet hormonális állapota, a táplálkozás, bizonyos gyógyszerek alkalmazása, egyes mosakodószerek túl gyakori alkalmazása.
    Betegségek megértése
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    2018-08-20 20:11
    A horkolás és az alvási apnoe kialakulásában az egészségtelen táplálkozás, az elhízás és a mozgásszegény életmód is szerepet játszik. Rendszeres mozgással nem csak a cukorbetegség és szív- és érrendszeri elváltozások előzhetők meg, de az alvászavarok, horkolás is kezelhetők.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus
    2018-08-20 18:17
    Egészségünk megőrzéséért felelősek vagyunk, a bőrünkön kialakult rosszindulatú elváltozások korai felismerése fontos feladatunk. A gyanút keltő jelekről dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos beszélt.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász-kozmetológus
    2018-08-20 16:07
    A napsütésben, melegben könnyen kipirosodik, ég az arca, esetleg értágulatai is vannak? Dr. Vincze Ildikó, bőrgyógyász a rosacea tüneteiről, kezelési lehetőségeiről beszélt.
    Panaszok
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-08-20 14:21
    A napszúrást többnyire közvetlen napsugárzás okozza, ami az agyhártya ingerléséhez vezet. Ez gyakran együtt jár az agy megduzzadásával és az agyi nyomás emelkedésével. Különösen nagy veszélyt jelent a napszúrás a csecsemőkre, főleg akkor, ha a kis fejük vagy nyakuk fedetlenül ki van téve a napsugaraknak.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2018-08-20 12:51
    A szénanátha, azaz a pollenallergia részben megelőzhető. A következőkben adunk néhány tanácsot, melyek segítségével elkerülheti a kellemetlen tüneteket.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg
    2018-08-20 11:07
    A kontaktlencse egyszerű, kényelmes megoldás a látás javítására. Használatuk egyre elterjedtebb, ugyanakkor nagyon fontos tisztában lennünk a kontaktlencse-viselés szabályaival. Töltse ki tudástesztünket!
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Juhász Levente Ákos, szemész, látszerész
    2018-08-20 10:30
    A kötőhártya-gyulladás (conjunctivitis) gyakran gyógyszeres kezelés nélkül is gyógyuló, gyakori betegség, de a megfelelő kezelés lerövidíti a betegség időtartamát, csökkenti a szövődményeket.
    Panaszok
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos
    2018-08-20 09:41
    Nyáron sajnos gyakran hallunk vízi balesetekről, melyek sokszor tragikus véget érnek. A vízbe fulladással kapcsolatos esetek ugyanakkor a strandok, télen is nyitva tartó fürdők számának megnövekedése miatt minden évszakban előfordulhatnak.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg összeállítás, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos
    2018-08-20 07:38
    Néhány jó tanács azoknak, akik allergiásak, érzékenyek a pollenre és persze azoknak is, akiknek a környezetében él ilyen ember. Apró dolgokkal is nagyban megkönnyíthetjük életünket.
    Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság
    2018-08-20 05:21
    Már gyermekkorunkban is arra tanítottak bennünket, hogy a tej élet, erő, egészség, hiszen a legfontosabb kalciumforrásunk, emellett D-vitamint, tejcukrot és teljes értékű fehérjéket is tartalmaz.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!