• Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt
    2017-08-18 14:42
    Sport
    A jó idő sokunkban kelti fel a sportolás iránti vágyat - olyanokban is, akik eddig nem mozogtak rendszeresen vagy már régen abbahagyták azt. A sportolás elkezdése, illetve az újrakezdés a legnehezebb, és ne gondoljuk, hogy a fogadalom megtartása, miszerint holnaptól rendszeresen sportolunk, egyszerű lesz.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-08-20 05:21
    A 18 év feletti nők mintegy 25 százaléka tapasztalt már vizeletszivárgást, és minden ötödik 40 év feletti felnőttnek is hiperaktív hólyag problémája van, gyakori vizelési ingerrel.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Lajtos Melinda, tüdőgyógyász
    2017-08-20 02:51
    A betegség jelentősége abban áll, hogy kórlefolyása nem jósolható meg. A sarcoidosis esetek egy részét, gyakran véletlenül fedezik fel, vagy spontán meggyógyul, de felléphet több szervi elégtelenség és akár halál is.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - K. J. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos
    2017-08-19 22:12
    A plasztikai sebészetben újabb trend van születőben: a ráncokra, szájra és a mellekre irányuló szépészeti beavatkozások mellett mára a szeméremajkak korrekciós műtéte számít a legdivatosabbak közé. Az orvosok a kockázatokra hívják fel a figyelmet.
    Betegségek megértése
    Dr. Vándorfi Győző, belgyógyász-diabetológus főorvos, Vanderlich Egészségcentrum, Veszprém
    2017-08-19 20:11
    Mindenki fél? Mindenki! Hogyne félne, hiszen önmagát kell megszúrnia, lehet, hogy napjában többször, vércukrot kell mérnie, nem mindegy az étkezés időpontja, gyakorisága, mennyisége, a kezelés velejárója lehet a kórosan alacsony vércukor, a hipoglikémia, mely rosszullétet okozhat. Hát ez elég komoly változás mindenki életében és a változástól mindig félünk.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekorvos
    2017-08-19 18:17
    Az úgynevezett jó koleszterin (HDL-C) fontos szerepet tölt be az emlékezet frissen tartásában életünk középkorától - derül ki egy hétfőn közzétett tanulmányból, amelyről a Health24 egészségügyi portál számolt be.
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-08-19 16:07
    Baktériumok, vírusok és gombák mindenki szájában élnek, megtalálhatóak a nyálkahártyán, a nyálban és a fogak felszínén. Azonban vannak ártalmas mikroorganizmusok is, melyek a szájnyálkahártyán betegségeket okoznak.
    WEBBeteg - Cs. K. fordító, Lektorálta: Dr. Jóna Angelika, gyermekgyógyász
    2017-08-19 14:21
    Egy kutatás szerint már a normálisnál kicsit magasabb vérnyomás is ártalmas lehet, ugyanis a fiatal felnőtteknél jelentkező ún. prehipertónia összefügg az artériákban kimutatható kalciumlerakódással.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Kalóczkai Andrea, ideg- és lélekgyógyász
    2017-08-19 12:51
    Gyermeket vállalni nagy felelősség és mással nem hasonlítható öröm. A terhesség az élet legszebb, és legnehezebb periódusa is lehet. Gyermeket vállalni minden felnőtt ember joga, bár bizonyos speciális betegségformákban azonban nem javasolt. Ha a leendő szülők valamelyike krónikus betegséggel él, pl. epilepsziával élő, akkor különösen fontos nagy figyelmet fordítani a terhességre, és körültekintőnek lenni.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus szakorvos
    2017-08-19 11:07
    Sok időre és türelemre van szükség, hogy a mindennapokban kiegyensúlyozottak tudjunk maradni, leküzdhessük a stresszt és megelőzzük annak minden negatív következményét, ám mindez nem lehetetlen feladat.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Vincze Dóra, kardiológus
    2017-08-19 09:41
    Mit nevezünk obstruktív alvási apnoe szindrómának, és miért fontos kezelni? Az utóbbi 50 évben vált ismertté ez a kórkép, és egyre inkább foglalkoztatják a kutatókat ennek a betegségnek a kardiovaszkuláris következményei.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!