• Cikkek

    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-03-14 13:11
    Táplálkozás
    Napjainkban egyre többen odafigyelnek az egészséges táplálkozásra. Sajnos sokszor csak azt hisszük, hogy egészségesen étkezünk, valójában gyakran egészségtelen ételeket fogyasztunk, ha nem figyelünk a részletekre.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Soltész Annamária, általános orvos
    2017-03-22 21:41
    A magzatvíz nagyon sok funkciót tölt be a gyermek életében a terhesség ideje alatt. Oltalmat, védelmet és a fejlődéshez elengedhetetlen világot biztosít. Azonban ha a magzatvíz mennyisége nem megfelelő - túl sok vagy éppen túl kevés -, számos probléma forrása lehet.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
    2017-03-22 20:09
    Mi történik a folyadék- és elektrolit-háztartás zavara esetén? Miért fontos a megfelelő hidratáció?
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - B. M., szakfordító, Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-03-22 18:56
    A gyerekeknél viszonylag gyakori problémát jelent az orrvérzés, sokszor elég hozzá az orrfújás, de felső légúti fertőzések során akár spontán is kialakulhat. Télen a fűtött helyiségek levegője kiszárítja az orrnyálkahártyát, ami begyulladhat, és vérezhet is.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Ujj Zsófia, belgyógyász, hematológus
    2017-03-22 17:25
    Bár alapvetően az adott szervre jellegzetes tumormarkerek segítik a daganatok diagnosztizálását, ezek értékelése sem mindig könnyű. Sokszor észlelhető magasabb tumormarker-szint gyulladás esetén is, ilyenkor az emelkedett érték nem több százszorosa-ezerszerese a normál értéknek. Nem minden tumormarker egy szerv daganatára jellegzetes csak, így előfordul, hogy nehéz beazonosítani a kiinduló szervet.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical
    2017-03-22 16:04
    A fekélyek, refluxbetegség kezelésének alapköve a savas pH normalizálása. Enyhe esetben elegendő lehet a táplálkozással bevitt károsító anyagok kerülése: kerüljük a túl savanyú, fűszeres ételeket, az alkoholt, kávét, csokoládét, sőt, még a dohányzást is.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Bene Orsolya, kardiológus
    2017-03-22 14:55
    A magas koleszterinszint alattomosan károsítja érrendszerünket: panaszokat sokáig nem okoz, ám már fiatalfelnőtt-korban is visszafordíthatatlan károsodásokat idéz elő az arra hajlamos egyének érfalán. A koleszterin hosszabb távon növeli az érszűkület, a szívkoszorúér-betegség, az infarktus és a stroke kockázatát.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - Dr. Zsuga Judit, pszichoterapeuta, klinikai farmakológus
    2017-03-22 13:11
    A szégyenérzet és a depresszió gyakori az elhízott emberek között, noha az elhízást egy krónikus testi állapotnak is tekinthetjük, nem muszáj morális gyengeségnek vagy személyes választásnak titulálni.
    Betegségek megértése
    Oxygen Medical - Dr. Nagy Ildikó, neurológus
    2017-03-22 11:25
    Az SM-mel együtt élni a betegnek és a környezetének sem könnyű. Éppen ezért sokan legyinthetnek a még nagyobb áldozatokkal járó egészséges életmódra.
    Betegségek megértése
    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    2017-03-22 09:41
    Sok esetben keresik fel a betegek azzal a háziorvost, nőgyógyászt, urológust, hogy visszatérő húgyúti fertőzésük van. A közkeletű nevén csak felfázásként emlegetett betegség veszélyének a nők nagyobb eséllyel vannak kitéve, tekintettel arra, hogy a húgycsövük rövidebb, ezáltal a kórokozóknak rövidebb utat kell ahhoz megtenni, hogy felkússzanak a húgyhólyagba.
    Egészségmegőrzés
    Országos Epidemiológiai Központ
    2017-03-22 07:38
    A romániai kanyarójárvány során 2016. január 1. és 2017. február 17. között a kanyaró megbetegedések száma 3 071 volt, 16 beteg halt meg. Az elmúlt években Európa több országában is jelentettek kanyarójárványokat, de mivel ezek nem közvetlen szomszédságban voltak hazánkkal, kevésbé keltették fel a közvélemény és a járványügyi szakemberek érdeklődését.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!