• Friss cikkek - WEBBeteg

    Ha lábgombáról (tudományos nevén Tinea pedis) beszélünk, legtöbbször Dermatophytonok által okozott fertőzésre gondolunk.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító
    2015-06-03 14:55
    A víz mindenki számára nélkülözhetetlen, szervezetünk egészséges működéséhez alapvető szükséglet. Az ileo- és urosztómaviselőknek különösen nagy figyelmet kell fordítaniuk arra, hogy mit és mennyit isznak.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító
    2015-06-03 13:11
    A Barrett-nyelőcső (Barrett oesophagus, Barrett-szindróma) a nyelőcső nyálkahártyasejtjeiből kiinduló daganattípus kialakulását megelőző állapot, a reflux betegség súlyos szövődménye. Mivel rákelőző állapotról van szó, nagyon fontos, hogy időben felismerjék!
    WEBBeteg - B. M., szakfordító
    2015-06-03 09:41
    Akárcsak az orvostudomány többi ága, a fogászat is fénysebességgel fejlődik. Különösen nagy mérföldkő a fogpótlástanban, hogy megjelentek a fémmentes pótlások.
    WEBBeteg - Dr. Szentpáli Szilvia, fogorvos
    2015-06-03 07:38
    A gyermekek normál testmagassága igen széles skálán mozog, melyben legnagyobb szerepe a genetikának van. Igenám, viszont olykor előfordulhat, hogy az alacsony növés hátterében hormonális betegség húzódik. Hogy pontosan mi, arról dr. Tar Attilát, a Budai Endokrinközpont gyermek endokrinológusát kérdeztük.
    Budai Endokrinközpont
    2015-06-03 02:51
    A csecsemők és gyermekek leggyakoribb bőrgyógyászati betegsége az atópiás eredetű bőrgyulladás (atopiás dermatitis). Fő tünete a majdnem állandó jelleggel fennálló és alig csillapítható viszketés és száraz bőr.
    WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
    2015-06-02 23:23
    Túlsúly, kóros soványság, normál testsúly, elhízás. A testtömeg-index alapján határozható meg, hogy ki melyik csoportba tartozik. A testtömeg-index (BMI) a testsúly és a magasság ismeretében kiszámolható.
    WEBBeteg - B. M., szakfordító
    2015-06-02 21:41
    A köztudatban máig számos tévhit él a Magyarországon évente 4-5000 regisztrált megbetegedést okozó és mintegy 500 millió forintnyi OEP- számlát generáló rotavírus-fertőzésekkel kapcsolatban. Pedig kisgyermekkorban, a lázzal, hányással, hasmenéssel járó betegség rendkívül gyorsan kiszáradáshoz és akár életveszélyes állapothoz vezethet.
    Házi Gyermekorvosok Egyesülete
    2015-06-02 20:01
    Felgyorsult világunkban, manapság a műtétet követően igen hamar hazaengedik a betegeket, utalva arra a bizonyított tényre, hogy a saját környezet, az otthon melege, hozzá segít bennünket a gyorsabb, intenzívebb felépüléshez.
    Nurse Háziápolási Szolgálat
    2015-06-02 17:25
    Mint egy jó értelembe vett vándorcirkusz, amely minden évben útra kél, és járja az országot: akár így is tekinthetünk Magyarország Átfogó Egészségvédelmi Szűrőprogramjára (MÁESZ), de itt a nagy attrakció nem a zsonglőrmutatvány, vagy az ugrócsoport egyedülálló száma, hanem a tervezetten végzett széles körű szűrővizsgálat, amelyben kiemelt hangsúllyal valósul meg a program keretén belül az egészségvédelem, a betegségmegelőzés és az egészségügyi ismeretekre vonatkozó információátadás, tanácsadás.
    Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége
    2015-06-02 14:16
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!
   • Hirdetések