• Jogi esetek

   • Cikkek

    Élet betegséggel
    Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége
    2017-09-26 05:21
    Az önrendelkező élet alapvető eleme, hogy a mozgássérült emberek szabadon eldönthessék: hol, kivel és hogyan akarnak élni, önálló életükhöz pedig milyen közösségi szolgáltatást, támogatást szeretnének igénybe venni.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Molnár Zsuzsanna, szülész-nőgyógyász szakorvos
    2017-08-07 07:38
    A spermabank olyan intézet, ahol a hímivarsejteket lefagyasztják és fagyasztva tárolják későbbi felhasználás céljából. Spermabankhoz fordulhatunk akkor is, ha az andrológiai vizsgálat a férfi partnernél nem igazol hímivarsejtet. Ekkor a donoroktól kapott spermiumot használhatjuk fel.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Laczikó Dorottya, klinikai kutató
    2017-05-24 20:09
    A legtöbben nem vagyunk tisztában külföldre utazásunk során azzal, hogy mely esetekben milyen egészségügyi szolgáltatásokat vehetünk igénybe térítésmentesen, magyar társadalombiztosítással rendelkezve. Talán sokak számára meglepő, de az Európai Unió tagállamaiba utazva az Európai Egészségbiztosítási Kártya birtokában ugyanazokra az ellátásokra vagyunk jogosultak, mint a helyi állampolgárok.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2017-03-17 13:11
    Az egészségbiztosító által támogatott gyógyszerek árát a készítmény gyártója határozza meg, a beteg pedig úgynevezett térítési díjat fizet értük. Az egyébként 100 százalékban támogatott gyógyszerek kiváltása esetén is önrészt kell vállalnunk.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2017-03-09 11:25
    Fontos, hogy minden csecsemő hozzájuthasson a számára leginkább megfelelő természetes táplálékhoz, az anyatejhez, amely az egészségbiztosítás természetbeni ellátásaként kapható. Hazánkban ma még csak minden második gyermeknek adódik lehetősége arra, hogy féléves koráig anyatejjel táplálják.
    Egészségmegőrzés
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2017-02-28 09:41
    Amennyiben a betegszállítást nem az orvos rendeli, a szolgáltatónak tájékoztatnia kell a szállítást kérőt a várható költségekről. A betegmentés mindenkit megillet, például baleset esetén. 112 és 104 - érdemes megjegyezni ezeket a telefonszámokat!
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2017-02-23 09:41
    Lehetőség van arra, hogy a NEAK méltányosságból átvállalja az orvosi ellátásért fizetendő térítési díjat vagy annak egy részét. Mikor, kinek, miként jár? A WEBBeteg.hu utánajárt.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2017-02-07 13:11
    A közgyógyellátás alanyi jogon, normatív vagy a települési támogatás keretében, gyógyszer-támogatásként adható. Kinek, mikor és milyen mértékben lehet igénybe venni ezt a fajta állami támogatást? A WEBBeteg.hu egészségportál utánajárt a legfontosabb kérdéseknek.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    2017-02-07 12:08
    Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy betegségük miatt őket is megilletné az adókedvezmény. Tekintse meg, hogy ki és milyen feltételekkel igényelheti.
    Élet betegséggel
    WEBBeteg - T. A., újságíró
    2017-01-24 17:25
    Idén más szabályok vonatkoznak a baleseti táppénz igénylésére, az összeg megállapítására, valamint a biztosítási időre.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!