Vélemény kérése

2009 -ben kezdődött hasi fájdalom hátterének okáról 2010 májusában derült ki, hogy urológiai. Voltam retrográd vizsgálaton és az alábbiak szerepelnek az ellátási lapon: Epikrízis: Retrográd vizsgálat: jobb oldala 5 Ch-res UK 30 cm-ig simán felvezethető a PU határ alatt közvetlenül "s" alakú kanyar látható az ureteren, fölötte az üregrendszer kp. foltokban tágult. Az UK-t eltávolítva az üregrendszerből lassú ürülés észlelhető. Jav.: observatio, 3 havonta UH kontroll Diagnózis: Egyéb és k.m.n. hydronephrosis Azt szeretném megtudni, hogy valóban csak nyílt műtétel lehet-e orvosolni ezt a problémát? (Az orvos nekem ezt mondta) Tüneteim vannak, időszakosan jelentkező hasfájás ami a mindennapjaimat nagy mértékben befolyásolja. Görcsös erőteljes jobb oldali al és fel hasba sugárzó fájdalom (ott ahol a vese van), hányingerrel, remegéssel párosul. Eszméletvesztés, elviselhetetlen fájdalom még nem volt, de nem szeretnék odáig eljutni. Ugyanakkor félek a műtéttől. A tanácsát kérem, valóban kell-e műteni, ha igen, akkor mit javasol, mikor? Minél előbb annál jobb? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kocsis István válasza a vesebetegség témában

Tisztelt Olvasónk! Lehet, hogy most még jobban összezavarom, mivel leírása alapján az Ön által leírt tünetek szerintem nem biztos, hogy urológiai eredetűek, amit érdemes lenne még vizsgálni. A leírásban szereplő eltérés egy lassan kialakuló, vagy eleve születésétől fogva meglévő eltérés, ami önmagában viszonylag ritkán okoz tüneteket. Műtéti megoldása valóban nyílt. A műtét szükségessége a vesefunkcióktól és a tünetektől függ.

Kérdés: 2010. július 19., 13:36; Megválaszolva: 2010. július 30., 14:38
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Holyag fajdalma
Muszáj ez a beavatkozás ?
Megszakított közösülés
Vizelési probléma?
Mi az ami tudna segíteni?