• veseelégtelenség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor No/Ur! Edesanyam veeelegtelensegben szenved, magas a vizelet feherje szintje, szerum kreatin is. A kerdesem az, hogy e miatt fajhat-e nagyon az oldala a dereka? Hogyan kell ezt kezelni? Milyen gyogyszerrel, kenoccsel? K0szonom valaszat! Vagy mi a teendo? A dializist nem ajanlja neki az orvos, es O sem szeretne menni.

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a vesebetegség témában

        Kedves Kérdező! Deréktáji fájdalmat a vese, a gerinc, a csípő elváltozásai is okozhatnak, pontosítani kellene a fájdalom helyét, jellegét (csigolyakopás, meszesedés, csípőizületi kopás, gerincferdülés, a vese gyulladásos betegségei, vesekő vagy homok egyaránt okozhat deréktáji fájdalmat). Hogy milyen gyógyszert szedhet az édesanyja, azt elsősorban a vesefunkciós értékei határozzák meg (se kreatinin, húgysav, CN), hogy milyenre van szüksége, azt a kiváltó ok szabja meg. Azt javasolnám, mindenképpen vizsgálják ki, milyen eredetű fájdalom okozza édesanyja panaszait. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2014. augusztus 01., 12:31; Megválaszolva: 2014. augusztus 08., 06:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mi a nagyon magas (170 érték) mikroalbumin következményei? És kezelése

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Rákgyógyítás
        Így vesz részt a mesterséges intelligencia a kezelésben.
        Füstmentes jövő?
        Új - Távkonzultáció