5, 5 éves gyermekem fitymaszűkülete

Tisztelt Doktor Úr! Fiamnak kb feketeborsszemnyi nagyságú a fitymanyílása. Vizeléskor a fitymazsák megdúzzad és a vizelet 90 fokos szögben jobbra tör ki, induláskor, majd egyenesbe csapódik át az irány bő sugárban (ha nagy a sok a pisi és így nagy a nyomás. Kevés vizelet esetén végig oldalirányba távozik) . 2014 szeptemberében majd októberében kenőccsel kenegettük az orvos utasítása szerint. Az első alkalom végén szépen hátrahúzható volt a makk feléről a fityma, de a 2 hónapos vizitere visszaállt minden. Ezért újra kenni kezdtük. Először helyi érzéstelenítéses hátrahúzást prognosztizált az orvos. Most a 2 alkalom után pedig teljes fitymaeltávolítást. Kérdésem: érdemes lenne-e megpróbálni egy harmadik kenőcsös kezelést majd -pozitív eredmény esetén- egy azonnali lefejtős műtétet? Én, apaként szeretném ha megmaradna a fiam fitymája, tőlem idegen a körbemetélés, mitöbb gyanítom hogy később egyes szexuális mozzanatoknál hátrányt is jelenthet majd gyermekemnek a fityma esetleges hiánya, akár már az ismerkedés szakaszában is. Arról nem is beszélve, hogy a mai világunkban vallási félreértés áldozatává is válhat egy körbemetélt férfi egy nyilvános hely mosdójában, vagy külföldön nyilvános helyen történő zuhanyzás után. Köszönettel, egy aggódó Apa

Dr. Papos István válasza fityma témában

Mindenképpen érdemes megpróbálnia a "kenőcsös" módszert, minden nap kissé hátrébbhúzva a fitymát a fájdalom határáig, így néhány hónapon belül a makk szabadra kerül. Ehhez sok türelem, és mindennapos kezelés kell.

Kérdés: 2016. január 28., 13:03; Megválaszolva: 2016. január 28., 19:14
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Fitymatúltengés
Magán urológust felkerestem ez volt a status: ép herék, fityma bőr heges Diagnózis: fitymatúltengés erre elocom kenőcsöt írt de nem...
MI lehet ez?
Tisztelt Papos István Doktor Úr! 1 hete észlelem egy elváltozást a fityma bőrén. Mellékeltem egy képet róla, éles szélű, vörös udvarral...
Rövid fitymafék és relatív...
Tisztelt Doktor úr! A kérdésem a férfi nemi szervvel kapcsolatos. Azt tapasztaltam, hogy merev állapotban alig, szinte nem is tudom hátrahúzni a...
Körülmetélés?
Tisztelt Doktor úr! A korábbi években többször voltam már urológusnál kisebb-nagyobb problémákkal kerestem fel őket. A legutóbbi vizsgálatnál...
Érzékeny makk
Tisztelt Dr. Papos István urológus! Gyerekkoromban a fitymám le volt tapadva. Ezt akkor, 7 éves korom körül spray-s érzéstelenítéssel és egy kis...