• Rövid fitymafék és relatív fitymaszűkület? Milyen módszerekkel lehet ezt megszüntetni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr! A kérdésem a férfi nemi szervvel kapcsolatos. Azt tapasztaltam, hogy merev állapotban alig, szinte nem is tudom hátrahúzni a fitymát. Lankadt/ernyedt állapotban teljesen hátra lehet húzni, tisztítani tudom. Arra gyanakszom, hogy a fitymafékem is rövid, ugyanis, ha hátrahúzom teljesen (alap állapotában), akkor feszülő-húzó érzést érzek. Lehet, hogy ez is közrejátszik a fityma hátrahúzásának megakadályozásában? Kereséseim során olyan információkat találtam az Interneten, hogy ez valószínűleg relatív fitymaszűkület, és hogy valamilyen beavatkozás/műtét szükséges lehet. Rátaláltam a körülmetélésre, bevallom elég rémisztőnek tűnik... Tényleg muszáj körülmetélést végrehajtani? Milyen egyéb módszerek hajthatók végre? (a műtéti beavatkozásra gondolok) Egyáltalán van-e más lehetőség? Z plasztika? Fitymapalsztika? Köszönöm válaszát.

        Dr. Papos István válasza a Fityma témában

        Amennyiben a panaszait valóban csak a rövid fityma fék okozza, akkor ennek meghosszabbítása egyszerű bemetszéssel megoldható. Relatív fitymaszűkület esetén circumcisio nyújtja a legjobb kozmetikai eredményt!


        Kérdés: 2020. június 10., 15:31; Megválaszolva: 2020. június 10., 16:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: