Rövid fitymafék és relatív fitymaszűkület? Milyen módszerekkel lehet ezt megszüntetni?

Tisztelt Doktor úr! A kérdésem a férfi nemi szervvel kapcsolatos. Azt tapasztaltam, hogy merev állapotban alig, szinte nem is tudom hátrahúzni a fitymát. Lankadt/ernyedt állapotban teljesen hátra lehet húzni, tisztítani tudom. Arra gyanakszom, hogy a fitymafékem is rövid, ugyanis, ha hátrahúzom teljesen (alap állapotában) , akkor feszülő-húzó érzést érzek. Lehet, hogy ez is közrejátszik a fityma hátrahúzásának megakadályozásában? Kereséseim során olyan információkat találtam az Interneten, hogy ez valószínűleg relatív fitymaszűkület, és hogy valamilyen beavatkozás/műtét szükséges lehet. Rátaláltam a körülmetélésre, bevallom elég rémisztőnek tűnik... Tényleg muszáj körülmetélést végrehajtani? Milyen egyéb módszerek hajthatók végre? (a műtéti beavatkozásra gondolok) Egyáltalán van-e más lehetőség? Z plasztika? Fitymapalsztika? Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papos István válasza Fityma témában

Amennyiben a panaszait valóban csak a rövid fityma fék okozza, akkor ennek meghosszabbítása egyszerű bemetszéssel megoldható. Relatív fitymaszűkület esetén circumcisio nyújtja a legjobb kozmetikai eredményt!

Kérdés: 2020. június 10., 15:31; Megválaszolva: 2020. június 10., 16:47
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Fitymatúltengés
Magán urológust felkerestem ez volt a status: ép herék, fityma bőr heges Diagnózis: fitymatúltengés erre elocom kenőcsöt írt de nem...
MI lehet ez?
Tisztelt Papos István Doktor Úr! 1 hete észlelem egy elváltozást a fityma bőrén. Mellékeltem egy képet róla, éles szélű, vörös udvarral...
Körülmetélés?
Tisztelt Doktor úr! A korábbi években többször voltam már urológusnál kisebb-nagyobb problémákkal kerestem fel őket. A legutóbbi vizsgálatnál...
Érzékeny makk
Tisztelt Dr. Papos István urológus! Gyerekkoromban a fitymám le volt tapadva. Ezt akkor, 7 éves korom körül spray-s érzéstelenítéssel és egy kis...
Rövid fitymafék
Tisztelt Doktor Úr! 4-5 évvel ezelőtt, a TB által is támogatott (szikés) Frenulotómia műtéten estem át ami némileg igen, de nem 100%-osan...