Chlamydia teszt

A chlamydia trachomatis tesztek megbízhatóságáról szeretnék érdeklődni. 40 éves férfi vagyok, egyedülálló. Szerbiában élek.Urológusnál voltam januárban prosztatavizsgálaton a szokásosnál gyakoribb vizelési inger miatt, és mert hosszantartó ülés után kissé érzékeny volt a bal herém. Többek között chlamydia vizsgálatot is kért. A húgycsőtörletet vizsgálták DIF módszerrel, és az erdmény megrökönyödésemre pozitív lett. Azóta négy antibiotikumos terápián vagyok túl, amelyek után mindig egy DIF módszeres vizsgálat következett, és az eredmény állandóan pozitív volt. Gyógyszerek tömkelegét szedtem be, semmilyen nemi érintkezést nem folytattam ez idő alatt. Arra gyanakszom, hogy az eredmény ál-pozitív, hiszen semmilyen panaszom, tünetem sincs.Legközelebb PCR módszeres vizsgálatra menjek? Vagy mit tegyek? A választ előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Merth Gábor válasza Chlamydia témában

Kedves Kérdező!

A PCR módszer biztos módszer, minden esetben szükséges hozzá maga a kórokozó. Én azt javaslom, egy gyógyszer mentes időszakot követően (kb. 1-2 hónap, addig ne is szedjen semmilyen AB-t) ismételjék meg a vizsgálatot, addig figyelje meg magát, milyen panaszai, tünetei vannak, ha vannak egyáltalán. Keressen valamilyen forrást, ahonnan esetleg rendszeresen felülfertőződhet. Beszélje át kezelőorvosával, mik azok a körülmények, ahonnan rendszeresen visszakaphatja a kórokozót.

Kérdés: 2012. június 24., 13:39; Megválaszolva: 2012. június 25., 11:37
Kérdések és válaszok: Urológiai megbetegedések
Jobb oldali hasi és derék fájdalom
együttlét?!
Enyhe mellékhere gyulladás?
Mi okozhat sérv jellegű tünetet?
Holyag fajdalma