• Chlamydia pneumoniae

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! A vérvételem eredménye a következő: -Chlamydia pneumoniae IgA/MIF pozitív -Chlamydia pneumoniae IgM/MIF negatív -Chlamydia pneumoniae IgG/MIF pozitív Tünetem nincsen. Utoljára tavasszal volt egy elhúzódó köhögéses, lázas megbetegedésem. Arra 3 darab 500 mg azitromicint kellet bevennem. Szeretném megkérdezni, ez a lelet betegséget jelent-e, kell-e valamit szednem esetleg, vagy van-e teendőm. Köszönöm: Edina

        Dr. Pék Tamás válasza a chlamydia témában

        Tisztelt Kérdező! Elképzelhető, hogy a tavaszi betegségét Chlamydia okozta. Nem tünetes embernél szerológiai vizsgálatot, főleg Chlamydia irányában, kezdeményezni elég szokatlan. Nem tudom hogy mi miatt kellett levenni, mit vártak ettől az eredménytől. Ezt a leletet sem megismételni, sem "megkezelni" nem indokolt, nem jelez aktuálisan zajló betegséget. Tisztelettel:


        Kérdés: 2018. szeptember 05., 20:25; Megválaszolva: 2018. szeptember 06., 19:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        két napja vettem észre a képen látható piros foltot