Dr. Merth Gábor

Dr. Merth Gábor

urológus
Bemutatkozás:
Legutóbbi válaszai

éjszakai bevizelés válasz merth dr úrnak

Kedves Kérdező! Megértve az alap problémát, mindenképpen azt javaslom keressen fel egy neurológus szakorvost, s ha kerülni szeretné a "feltűnést", forduljon magánorvoshoz (sokkal diszkrétebb megoldás). Ez mindenképpen javasolt, tekintettel ha valamilyen gerincvelői/idegrendszeri probléma van, azt ezen szakember tudja kezelni. Ha jól értem, -mikor tudatosan megéli, azaz nem alszik- parancsoló vizelési ingere van, kb. "itt és most" helyzet. Ezen a helyzeten akár egy urológus is tud segíteni, de sajnos ez is azzal jár, hogy fel kellene keressen egy orvost, aki a szükséges vizsgálatokkal kizár/megerősít dolgokat ("ugre" típusú vizelet tartási zavarokat gyszeresen is lehet kezelni akár). Ha nem fordul orvoshoz, akkor pedig kezdjen el hólyag tréningezni, azaz meghatározott időben menjen el pisilni. Pl. 2 óránként -persze csak amikor aktív, éjjel ne tegye! Igyon folyadékot nappal, az esti folyadékbevitelt mérsékelje, akár szüneteltesse. Egyszerűen keressen fel egy szakorvost, aki "irányítja" a diagnosztikus/terápiás lépéseket, mert ez a megoldás!

Pénisz panasz

Kedves Kérdező! Ez így nem teljesen egyértelmű, milyen ér, hol, stb. Ne haragudjon, de kb. ennyit lehet erre a kérdésre reagálni. Kicsit jobban írja kérem körül a tüneteket/panaszokat! Köszönöm!

Prosztata és mellékhere gyulladás

Kedves Kérdező! A prosztata gyulladásos megbetegedéseit nagyjából és egészébe véve a tünetek alapján valamint fizikális vizsgálattal állapítjuk meg, a labor vizsgálatok, tenyésztések nem minden esetben mutatnak kóros eltérést. Betegállomány nem szükséges. Kérjen azért egy UH beutalót, jobb ha van egy (feltehetően negatív) képalkotó vizsgálata is egyben. Szedjen (javasolt) még E vitamint, valamint vmilyen vény nélkül kapható diclofenac tartalmú gyszt (pl. 25 mg vagy 2x25mg naponta). Jobbulást!

Tul gyakori vizelési inger/vizeletürités

Kedves Kérdező! Innen egy kivizsgálást elvégezni nem lehet (rengeteg kérdést kellene tisztázni), így most teljesen vakon "osztom az észt" (mely nagyon nem szerencsés), de: -1.: tenyésztéses vizsgálata történt mostanság? 1.: nézzen utána s próbáljon ki vmilyen D-Mannoz terméket -legalább egy hónapig szedje, ha tünetmentessé válik időszakosan, panaszmentes esetben is érdemes lenne használnia. (Bizonyos baktériumok ellen nagyon jó készítményekkel rendelkezünk, speciálisan ellenük...) 2.: rendszeres tőzegáfonya, C vitamin fogyasztás 3.: sokat inni! (amit Ön művel az egy ördögi kör! -minél kevesebbet iszik, annál egyszerűbben fog elkapni egy-egy felszálló fertőzést. Inni és pisilni jó és hasznos dolog! ) 4.:"veszélyes" szituációkban előre "feltankolni" és pisilni (szexuális aktust követően, meleg-vizes/strandos/szauna/stb. helyeken 20 percenként kb. 4.: nőgyógyászatilag minden ok?

mi lehet? a baj forrása

Kedves Imre! Ez lehet csak egy szimpla s múló tünet. Ha pirosas/barnás elszíneződést tapasztal, az azért annyira nem egészséges, ebben az esetben (valamint ha rövid időn belül nem tűnik el frissen tapasztalt tünete) érdemes lenne egy urológus szakembert felkeresnie.