Pánikbetegség folytatása

Kedves Doktornő! Az előző levelemhez szeretnék még egy kérdést fűzni. A Kérdés címe a "Pánikbetegség? " volt. Január 2-án éjfélkor feküdtem le, és nem tudtam elaludni. És egyszer csak valami furcsa érzés tört rám, olyasmit éreztem, hogy nem szabad elaludnom.És fél 2körül először furcsa érzés töltött el (ezt sajnos nem tudom megfogalmazni) , melegem lett, kinyitottam az ablakot, majd kivert a víz, utána remegtem, és enyhe fájdalmat éreztem a mellkasomban, lapockámnál, illetve a gyomromnál is. A vérnyomásom 139 volt. Viszont ezeken a tüneteken kívül a legborzalmasabb az volt, hogy halálfélelem jött rám. Attól rettegtem, hogy meghalok, és reggel már nem kelek fel. Ez olyan szinten megijesztett, hogy el akartam búcsúzni telefonon a barátaimtól, de ekkor úgy éreztem (fekve) , hogy elájulok, és szóltam anyukámnak, hogy jöjjön át, mert valami nincs rendben, furán érzem magam. Simogatott, és hozott egy algoflexet. Ezek a tünetek kb 10-15 perc alatt elmúltak (Lehet, hogy rövidebb volt, de nekem soknak tűnt) . Reggel nem is volt semmi gondom, nem foglalkoztam vele. Viszont mikor meséltem egy ismerősömnek, hogy mi történt éjjel, újra rám tört a halálfélelem, illetve egy olyan érzés, hogy nem akarok egyedül lenni, mert félek, hogy rosszul leszek és meghalok. A vérnyomásom 155/104 volt, 105ös pulzussal, ezért bevittek az orvoshoz. Ott 120 volt a vérnyomásom, remegtem, rossz volt a közérzetem.Csináltak EKG-t, ott egy érték rossz lett (sajnos nem tudtam megjegyezni hogy mi) , illetve elküldtek vérvételre. Az eredményeim jók lettek, még a pajzsmirigy eredményére várok. Szerdán újra csináltak EKG-t, ott is az az érték lett rossz, ami hétfőn, ezért kaptam beutalót kardiológiára Balatonfüredre. Ön szerint ezek a tünetek a pánikbetegséggel/rohammal hozható összefüggésbe, vagy ez inkább a szívvel van kapcsolatban? Azóta nem jelentkezett ilyen fokú rosszullét. Kardiológiai vizsgálatra 24-én megyek. Előre is köszönöm a válaszát. Bridzsi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Diószegi Judit válasza pánikbetegség témában

Kedves Kérdező!

Ha a kardiológiai kivizsgálás eredménye negatív, akkor lehet pánikbetegségre gyanakodni. Ugyanis pánikroham esetén felléphetnek ilyen jellegű panaszok, de a diagnózis csak akkor állítható fel, ha szervi eltérés kizárt. Tehát meg kell várnia a kardiológiai kivizsgálás eredményét.

Kérdés: 2011. január 11., 21:07; Megválaszolva: 2011. január 12., 17:17
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szeparációs szorongás? Mit lehet...
Pánik vagy komolyabb?
Fejfájás - escitil?
Nyugtató vagy hangulatjavító
Mi állhat a háttérben?