Van-e egyéb teendőm?

Tisztelt Dr.Nő! 2021.08.31-én pánikrohammal erkeztem a sűrgősségi osztályra,ahol azt mondták adnak egy nyugtatót... Voltam magán úton kardiológiára (a szívem jó) és neurológiára is. A neurológus a tünetek alapján szintén pánikzavart diagnosztizált. Eltelt több ,mint 1 hónap. Hol jobban,hol kevésbé szorongok. A tüneteim,fejfájas (van,mikor egyik,van,hogy másik oldalt,halántékfájás,nyomasérzés a fejben,tarkónál. A kérdésem az lenne,hogy ezek normálisak-e ebben a fázisban,vagy kérjek Ct,Mr vizsgálatot? Válaszát köszönöm előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza pánikbetegség témában

Tisztelt Kérdező!

A pánikzavar (pánikbetegség) miatt főleg ha ennyire megterheli a mindennapjait és már több helyen is diagnosztizálták érdemes lenne mielőbb pszichiáter segítségét kérnie. A betegség terápiája gyógyszeres, (alapvetően szorongásoldó, esetleg hangulatjavító, és amennyiben szükséges enyhe nyugtató szerek is) mely mellett érdemes lenne pszichoterápiát is kérni, igénybe venni. Tb alapon a területileg illetékes mentálhigiénés gondozó, járóbeteg szakrendelés beutaló nélkül fogadja.

Fejfájását tekintve a neurológus tud képalkotó vizsgálatot kérni ha indokoltnak látja, ha migraines jellegű, akkor rohamoldó fájdalomcsillapító gyógyszert felírni.

Mindemellett érdemes lenne - ha eddig még nem tette- mérni a vérnyomását is, illetve ha nem volt az utóbbi időben, csináltatni egy friss laborvizsgálatot is.

üdvözlettel Dr Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2021. október 14., 11:18; Megválaszolva: 2021. október 14., 21:40
Kérdések és válaszok: Fejfájás, migrén
Fej nyomás érzés,koncentráció...
Fejfájás,pánik
Jó napot kívánok! Egy 24 éves hölgy vagyok. Olyan kérdèsem lenne hogy mitől lehet az hogy elől a homlokomnal illetve a szemoldokom fölött faj a...
Furcsa érzések a fejben
Állandó fejfájás, mit tegyek?
MR lelet értelmezés