Mi allhat a zsibbadas mogott?

Udvozlom , kb 3 honapja egy ponton elkezdett fajni a derekamba, ami kisugarzik a farizomba majd vegig fut a labamba es a zsibbadas van a labszarba es a labfejekbe de leginkabb az egyikben , ejszaka tobbszor arra kelek hogy a kezfejeim is elvannak zsibbadva,volt MRI vizsgalat ami nem muatott elterest, tornazom mindennap de nem akarnak szunni a tunetek,jarok physio terapiara ahol csak azt kaptam hogy vegezzek tornakat , de nem segit, hozza kell tennem hogy depresszios panik beteg vagyok mar evek ota, gyakran vannak panikrohamaim, es mellkas szoritasaim is, attol tartok valami komoly betegsegem van, ma voltam a korzeti orvosnal ahol elkuldtek vervetelre hogy kideritsek mi all a zsibbadas es derekfajas mogott mivel az MRI nem mutatott servet,vannak picivel jobb napjaim is , de amikor dolgozom vagy cipekedek ezek a tunetek nagyon felerosdnek, tudom hogy igy latatlana nehez megallapitani es diagnozist felallitani , megis kikernem a kedves dr no velemenyet, a napokban voltam a surgossegin ezekkel a problemakkal, volt ekg , vervetel, mindent rendben talaltak , a trombozist kizartak.Koszonom ha elolvasta varnam valaszat ,jo egeszseget kivanok.

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza pánikbetegség témában

Tisztelt Kérdező!

A deréktáji panaszaival érdemes lenne ismét felkeresnie a reumatológust, elképzelhető, hogy még további fizioterápiás kezelésekre esetleg kiegészítő gyógyszeres kúrára lenne szükség hogy szűnjenek a tünetek. Amennyiben még nem jártak le a kezelések, érdemes figyelembe venni hogy a teljes kiírt sornak le kell mennie és sajnos ezek a tünetek gyakran lassan javulnak, illetve extra terhelés -pl. a cipekedés- nem biztos hogy szerencsés a kezelések alatt.

A zsibbadások miatt szóba jönne még neurológiai kivizsgálás is, mely szintén beutaló köteles.

Nem beutaló köteles viszont a területileg illetékes mentálhigiénés gondozó, vagy pszichiátriai szakrendelés, amelyre egyszerűen ön is kérhet időpontot. A pánikrohamok és az egészségszorongás ugyanis tovább ronthatják a már meglévő testi panaszok megélését, fokozzák a fájdalomérzetet, így ezek kezelése is nagyon fontos, szükségszerű lenne. Arról nem is beszélve hogy egyes típusú antidepresszánsok nemcsak a szorongás és pánik tüneteire jók, hanem típusosan a krónikus fájdalmak direkt kezelésére is felírhatóak. Így amennyiben módja van rá, javasolom hogy keresse fel a területileg illetékes pszichiátriai szakrendelést is, ahol a panaszaiban szintén tudnának segíteni.

Mielőbbi jobbulást, gyors gyógyulást kívánok üdvözlettel: dr Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2022. július 05., 21:21 ;Megválaszolva: 2022. július 07., 21:40
Kérdések és válaszok: Neurológiai betegségek
Nyomás érzet
Remegés a lábban
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 25 éves ffi vagyok, kb. egy hete van a lábaimban állandó, kis kitérésű, magasabb frekvenciájú "remegés". Kívülről ez...
Vegetativ neurózis.
Tisztelt Doktornő! Multkor is feltettem kérdést egy olyan ügyben, hogy nekem kb. 20 vagy 25 éve megállapitották ezt a betegséget és azt mondták...
Oxigénhiány
Ajánlás kérése