Szervi probléma vagy pszichés alapú

Kedves Doktornő! Nemrégiben nagy trauma ért, Édesapám másfél évig tartó betegségében elhunyt! Sajnos elég depressziós állapotba kerültem, nincs kedvem semmihez, erőm sincs, gyengének érzem magam és szinte minden érdektelen számomra! Járok pszichológushoz is. Vannak fizikai tüneteim mint pl, hát és mellkas fájdalom nyomásérzés. A mellkasi nyomás szinte folyamatosan van és mikor fekszem vagy ülök jobb, de ha állok akkor rosszabb és a hátam is akkor fáj jobban. Kb 2 hónapja volt mellkas rtg-m ami negatív lett, volt két hete a háziorvosnál EKG ami szintén jó lett. Azt szeretném kérdezni, hogy ez lehet pszichés eredetű, vagy esetleg szervi probléma? Sajnos régen küzdöttem pánikbetegséggel is ami mostanában ismét megnehezíti az életem, és mindentől félek, főleg attól hogy szív vagy tüdőbetegségem van a mellkasi nyomásérzésből kiindulva! Nem tudom milyen tünetekkel jár pontosan egy tüdő vagy szívbetegség, de félek tőle!? Köszönöm válaszát előre is. Üdvözlettel: D. Petra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a pánikbetegség témában

Kedves Petra! Azt kijelenteni, hogy a panaszok szervi vagy lelki eredetűek-e, csak kivizsgálás után lehet. Az viszont tény, hogy a pánikbetegség ezeket okozhatja, a legkomolyabb szervi eltéréseket is utánozhatja, pl. szívinfarktus. Azt javaslom, keressen fel pszichiáter orvost a szorongásoldó szedése mérlegelendő.

Kérdés: 2010. augusztus 13., 12:58; Megválaszolva: 2010. augusztus 16., 10:22
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása