Pánikbetegség

Tisztelt doktornő! Korábban írtam Önnek és köszönöm a válaszát, de sajnos tartós pánikbeteg lettem és a pszichiáterem csak gyógyszereket írt fel amit kénytelen vagyok szedni, mert elviselhetetlen szorongás gyötörne, de nagyon frusztrál, hogy gyógyszerektől kell függenem. Mi a legjobb módszer ebből a betegségből kigyógyulni. És még annyi kérdésem lenne hogy ezek a gyógyszerek mennyire károsak és mennyi idő alatt okoznak függőöséget xanax 2 mg, scippa10mg, olanzapin5mg, naponta. Ezeket a gyógyszereket már 2 hónapja szedem. A választ előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Veress Dóra válasza a pánikbetegség témában

Kedves Kérdező! Ha tartósan beteg, akkor nem érdemes csökkneteni a gyógyszeradagot. Annyit kell szedni, amivel jól érzi magát, mert ez fontosabb, mint bármi más. A gyógyszerfüggőséggel kapcsolatban azt tudom mondani, hogy minden gyógyszerről le lehet szokni, csak lassan és fokozatosan kell csinálni. Az ön által említett mennyiségek még nem okoznak gondot, nem kell miattuk aggódni. Ha megteheti, keressen egy pszichoterapeutát, aki viselkedés terápiával foglalkozik, és tud segíteni abban, hogy másként álljon az egyes helyzetekhez, illetve másképen reagáljon ezekre a helyzetekre. Emellett otthon is meg lehet tanulni realxálni, meditálni, jógázni. Ezek mindegyike segít abban, hogy fel tudja dolgozni az önt ért stresszt (elég egyet választani, de azt rendszeresen kell gyakorolni, úgy hatásos.)

Kérdés: 2014. augusztus 19., 21:10; Megválaszolva: 2014. augusztus 21., 08:21
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása
Folyamatos légszomj,orrdugulás
Helex sr 0,5 mg