Fáradtság, szédülés, ingerzavarok?

Tisztelt Szakértő! Korábban már írtam, azonban a problémák változtak, fennállnak. Tavaly decemberben tudtam meg, hogy MPS, I-fokú MI-m van, eltiltottak a súlyemeléstől amit előtte 8 évig végeztem napi szinten 2 órában. A probléma, hogy január óta nem tornázom semmit. Azóta felfigyeltem 48-58 közötti pulzusomra amire kardiológus azt mondja hosszú élet titka, elfogadom. De jan óta fáradt vagyok, hiába alszom 8-10 órákat nem elég már este 7kor ásítok. Az alacsony pulzusom okoz kellemetlenséget szívtájékon, sokszor érzem mintha leállna, gyengébben üt, olykor erős 60-75öt üt ami rossz nekem. Sokáig tartó hidegben szédültem, a fronttól életképtelen vagyok gyengének érzem a szívem és szédülök. Szélben légszomjam van. Előfordul szívtájékon húzó, szorító, feszítő, markoló érzés. Zuhanyzásnál a meleg vízben néha hasító, szakító érzést is éreztem, valamint mikor lehajolok és fel, utána mintha fulladás, heves szívverés megszédülés jelentkezik. Évek óta játszom lövöldözős játékkal egyfajta feszültséget idegességet vált ki belőlem de szeretem azonban korábban játék alatt se ment fel a pulzusom, valamint szívtájékon ezalatt erős feszülést, mintha ingervezetési problémáim lennének egyszerűen tűrhetően "fáj", de rossz érzés. Maszturbáció közben mielőtt a végéhez értem volna erős melegség jelentkezett a mellkasomban (megijedtem) végül ejakulálásnál megint felerősödött heves szívverés, arcon izzadás, és végtag remegés keletkezett. Most ismételten próbálkoztam, a melegség és remegés elmaradt de a többi jelentkezett, de utána jól éreztem magam, azonban mai napon megpróbáltam volna ismét, de közben fejben mindig érzem a zavartságot, lassan ver a szívem, valamint nem áll sokáig. De ez nem sikerült ugyanis felálltam és nagyon hevesen vert a szívem, utána pedig szorító érzés jelentkezett. Horvosom Rexetin 20mg írt fel ettől erős szívverésem volt éjjel és nappal később már fájt, görcsroham, hányinger, abbahagytam egy időre. Hidegrázásaim vannak-> gyengébb szívverés, lila köröm kéz. Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi panaszok témában

Kedves Kérdező! A sport folytatása jót tenne testi és lelki egészségének egyaránt, nem a mozgástól tiltották el, csak nem tanácsolták a nagy súlyok emelgetését. Szóval dinamikus mozgás, fekvőtámasz, saját súllyal végzett gyakorlatok egészséges fiatal embereknél jótékony hatásúak. Enyhe mitrális prolapszus esetén végezhető rendszeres testmozgás. Az alacsonyabb nyugalmi pulzus valószínűleg éppen a korábbi intenzívebb sporttal van összefüggésben. Szexuális izgalom okozhat pulzus változást, szaporább szívverést kipirulást, hőhullámot normál esetben is. A pszichiáterével is érdemes lenne beszélni mert a testi tüneteinek egy része szorongásból fakadhat. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. április 13., 22:07; Megválaszolva: 2014. április 15., 22:13
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása