• Pszichés vagy Szervi? Mi lehet az oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Pár hónapja, bizonyos negatív és letaglózó hírek olvasása és videók nézése után rosszul lettem, elkezdett szúrni a mellkasomnál és a szívemnél, illetve zsibbadt a karom és szédültem. Majd utána egy darabig nem volt semmi, aztán ismét vissza vissza tért. Elmentem egy kivizsgálásra ahol végeztek 2 EKG tesztet, mindkettőt rendben találták negatív lett. Majd megmérték 2x is a vérnyomásom, azt is rendben találták. Aztán elküldtek vérképre, és ott is mindent rendben találtak, és azt mondták minden negatív. Ezután sokáig nem jelentkezett semmi tünet. Rendben voltam, nem volt semmi bajom. Aztán most pár napja újra előjöttek a tünetek, szorongás, félelem, mellkasi szúrás, szívemnél is szúr, bal kar nehezedés, zsibbadás. És már nem tudom eldönteni hogy most akkor ez mi is lehet, pszichés, vagy szervi, annak ellenére hogy a vizsgálatok alapján elvileg szervi bajom nincs. Előre is nagyon köszönöm válaszát!

        Dr. Pálvölgyi Rita válasza a mellkasi panaszok témában

        Tisztelt Kérdező, Első olvasásra pszichés eredetűnek gondolnám a panaszait, csak a bal kar zsibbadás lehet esetleg szervi tünet. Emiatt gondolnám, hogy el lehetne menni terheléses EKG-ra. Emellett megpróbálhatja, hogy nyugtató / Frontin, Rivotril/ elmulasztja-e a tüneteket. Ez pszichés eredet mellett szól. Üdvözlettel: Dr. Pálvölgyi Rita


        Dr. Pálvölgyi Rita
        pszichiáter, pszichoterapeuta Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Pálvölgyi Rita
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. január 31., 15:16; Megválaszolva: 2017. január 31., 19:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: