bizonytalanság

Kedves doktornő! 29 éves jó kondícióban lévő fiatalember vagyok. Nem dohányzom, nem fogyasztom alkohol, sem koffeint. Október környékén kezdődhettek a panaszaim. Egy elég nehéz időszak volt az életemben, mind magánéletileg, mind pedig munkahelyileg. Mellkasi fájdalommal kezdődtek a panaszaim, hol erősebb, hol gyengébb volt. Felkerestem egy nagyon jó nevű kardiológus adjunktust, aki jó barátom. Részletes kardiológiai vizsgálat után (holter, szivuh, terheléses ekg, sőt még transtelefonos ekg is volt nálam) mindent a legnagyobb rendben talált, minden eredményem negatív lett. Elmondása szerint a szívem mint egy sportolóé. Ez megnyugtatott, de a panaszaim csak nem múltak. A mellkasi fájdalom mellett fejfájás, szédülés, reggeli hányinger gyötört. Újfent megkerestem, ekkor már ő sem volt olyan szívélyes, de újra megvizsgált. Ugyanazt tudta elmondani mint az első alkalommal, a szívemnek semmi baja, ő inkább "agybajra" gyanakszik. Ez január környékén lehetett. Azóta a mellkasi fájdalmon kivűl minden más tünetem megszűnt (hálistennek) de az valahogy nem akar. Van, hogy eltelik pár nap, mikor lelkileg is fittnek érzem magam, és nem fáj, aztán kezdődik előlről. Sokszor van, hogy egész álló nap fáj, nem erősen, nem kibírhatatlan, de el tudja szerintem képzelni mennyire idegesítő érzés lehet. Semmi más tünet nem kíséri, mégis minden alkalommal az jár a fejemben, hogy szívrohamom van (tudom, hogy nincs, de mégis ) Elég elkeserítő ez a helyzet, de valahogy fejben nem tudok kilábalni belőle. Ráadásul még közben egy szakítás is nehezíti az életemet. Édesanyám szorongó típus, mi hárman vagyunk testvérek, valószínűleg én "kaptam" édesanyámtól ezt az "ajándékot". Legyen kedves nyugtasson már meg, nincs szív bajom, és mondja már el ön szerint mi a teendőm? Válaszát előre köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza mellkasi panaszok témában

Tisztelt Kérdező,

A vizsgálati eredmények birtokában nagy valószínűséggel állítható, hogy pszichés alapú testi tünetek kínozzák. Ezt a vélekedést megerősíti a magánéleti változás, ami gyakran testi tünetek formájában jelenik meg. A honlapomon / www.harmoniamuhely.hu/ talál egy cikket a pánikbetegségről. Azt elolvasva magára ismerhet, és kaphat tanácsokat a további teendőket illetően is.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2015. március 15., 14:26; Megválaszolva: 2015. március 19., 14:30
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Alvászavar
Mellkasfàjdalom
Paroxetin altetnativa
Félek,szorongok,furán érzem...
Két hónapja tartó rosszullét