Mellkasfàjdalom

Tisztelt Doktornő! 3-4 hete kezdődött erős mellkasfájdalmam a szegycsont közepèn, de sokszor minkèt oldalra sugárzik, illetve előfordul, hogy torok irányba. Ugyan nem hasonlítanak az általam ismert refluxos tünetekre, de orvosi javaslatra PPI-t szedek (tükröztek most, nem volt felmaródás, “csak” reflux) . A PPI nem hat, pedig korábban napok alatt segített refluxra. Kardiológián, pulmanológián jártam, minden vizsgálat (ekg, szívuh, mellkasct) negatív. Legutoljára egy orvosban a pánikbetegsèg merült fel. Azonban a fájdalmam nem rohamokban tör rám, akár egy fèl napig is tart, ès nincs más tünetem, èjszaka pedig nem fáj. Így is lehet ez pánikbetegség, èrdemes pszichiátert felkeresni? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pálvölgyi Rita válasza mellkasi panaszok témában

Tisztelt Kérdező,

A reflux panaszok nem oldódnak mindenkinél azonnal a terápia hatására. Lehet, hogy az húzódik el.

A mellkasi fájdalom gyakran szorongásos tünet. Nem kell, hogy feltétlenül rohamokban jelentkezzen. Esetleg meg lehet próbálni, hogy oldódik-e nyugtató hatására. Ha igen, az a szorongásos eredet mellett szól. Ez esetben talán érdemes felkeresni egy kollégámat.

Üdvözlettel:

Dr. Pálvölgyi Rita

Kérdés: 2021. április 05., 12:30; Megválaszolva: 2021. április 12., 18:29
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Olanzapin+Scippa gyógyszerek...
Pánikbetegseg!
Alvászavar
Paroxetin altetnativa
Félek,szorongok,furán érzem...