Mellkasi fájdalom

Jó napot! Problémám a következő: 2021.12.01- én felvettem a 3. mrns oltásomat, rá 3 hétre elkezdett a mellkasom szúrni, illetve markolo, összeránduló érzéseim lettek. 02.10-től folyamatos szúrás, mely éjszaka fokozódott,február 1 óta fennáló fejzúgás, végtagi görcsöm is volt (este fekvéskor) . eljutottam kardiológiára, ahol mitralis prolapsus / 1. fokú mitral insufficiencia-t láttak sziv ultrahanggal, talán ez okozza mondta a doki, kaptam beta blokkolót 3 hétig szedtem (12mg metroprolol) , a markoló érzés megszűnt. jelenleg fejzúgás tart, napközben szinte semmi, este felé, pl esti müszakban is, elkezdődik fokozódik a mellkasi fájdalom, vagy ilyen folyamatos nyomás, vagy néha mintha rezegne valami mellbimbóm alatti területen főleg,kellemetlenül is érzem magam közben, illetve tegnap is 7óra felé elkezdődött, jobb fülem kattogni kezdett (most először volt ilyen 2órán át) , később ahogy lefekszem pl oldalra fordulok alváshoz, mintha elszédültem volna, illetve gyomrom is felfordul, háton fekve ha magasan van a fejem talán akkor nem érzek ilyet. Még egy megjegyzés 1 labort csatoltam, háziorvosom ekg-je ezt mutatta: színuszritmus Balra deviáló elektromos tengely Nem specifikus intraventikuláris blokk Nem specifikus ST-eltérés (eveláció) a kardiológus, ekg nyugalmi volt ez is: Sinus ritmus kp. tg. Állás 70/min. frekv. Kifejezetten vagonotiás jellegű görbe, a VL-ben és V2 ből V6-ig mérsékelt St elevatioból induló positiv csúcsos kissé asszimetrikus T hullám vérnyomásom méregetem magamnak: 127/ 81/ 74 135/85 a max néha mit javasol? merre lenne érdemes vizsgálódni? próbálok nem ezen gondolkodni elengedni jobban is vagyok mint eddig, de valami még nem az igazi bármilyen vizsgálatra elmegyek szívesen , pénz nem probléma, megyszeretnék gyógyulni. köszönöm

Dr. Molnár Dóra válasza mellkasi panaszok témában

Kedves Kérdező! A laborban egyértelmű bajt mutató kóros eltérés nem láható. Az enyhe eltérések oka nem szorosan függ a panaszokkal össze. Az EKG 24 órás monitorozása esetleg segíthet kideríteni mi áll a panasz hátterében - milyen eltérés van esetleg az EKG-n, amikor panasza van- , így Holter vizsgálattal lehetne tovább lépni. A panaszok egy részét reflux betegség is okozhatja, ilyen irányú kivizsgálás is javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. március 16., 10:37; Megválaszolva: 2022. március 22., 21:47
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kell-e aggódnom?
Egy hete voltam teljes laborvizsgálaton, ahol két értékem nagyon magas a TSH 6, 8 (erre már régóta szedek gyógyszert) , és a Kreatin-foszkokináz...
Szorító szívfájdalom - egyéb...
Kedves Doktor Úr/Nő, kb. egy hete rendszeresen visszatérő, enyhén szúró mellkasi fájdalmaim voltak bal oldalt, időnként a bal karom zsibbasztó...
szív "görcsölés"?
Tisztelt Doktor úr/nő! Ma délután hirtelen görcsölni kezdett a szívem, a bal fülem mögött a nyakam fájni kezdett, és a vállam, lapocka rész...
Szívzűrök?!
Tisztelt Dr.Úr/Hölgy. Mostanában nagyon fáradékony vagyok és úgy érzem napokat tudnék aludni.Gyerek koromban elég beteges voltam és az édesanyám...
Milyen szívbetegségre utalhat?
Tisztelt Doktornő/Úr! A szívem szúr, és nyomást is érzek, időnként félreüt.Nem csak terhelésre. Terhelésre nehezen kapok levegőt. Holter ekg...