Echokardiographiás lelet

Bal pitvar:40x42mm.Jobb pitvar:31x32mm. Mitrális billentyű:Prolapsus:Jelzett. E:100cm/sec. A:70cm/sec van valami olvashatatlan:D:/50 sec talán.. MI:I Bal kamra Dd:50mm Ds:35mm EIVS:7mm Septum:10/13 Hátsó fal:9/12 Aorta billentyű:háromhegyű Vmax:1.5m/sec Aorta gyök:30mm. Separatio:27mm. Itt is még egy olvashatatlan av asc:26 talán..Tricuspidális billentyű: PV max:1.1 Pericardium:PF:0. A Vélemény-hez ezt írta az asszisztens: BKH nincs. Jelentéktelen mitralis prolapsus. Alig tágavv, B P. Jó falmozgások. Jó BKF. Ép post fék vagy mi a fene olvashatatlan ez is. elnézést az olvashatatlanokért!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza a szívultrahang témában

Kedves kérdező! A lelet rendben van, nem kell aggódnia. A billentyűk jól működnek (az enyhe prolapsus azt jelenti, hogy az egyik billentyű kicsit lazább, de ez nem jelent gondot), a szív jól húzódik össze (jók a falmozgások). A bal pitvar minimálisan tágabb, de minden egyéb rendben van, így ezzel sem kell foglalkozni. Az utolsó olvashatatlanra nekem sincs tippem (ép septumok? - ez a kamrák és pitvarok közti sövényt jelentené). Nyugodjon meg, nincs számottevő eltérés az ultrahangon.

Kérdés: 2010. augusztus 19., 19:31; Megválaszolva: 2010. augusztus 23., 19:38
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Volt pánikos
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás