Szív ultrahang!

Kérem szíveskedjen megmagyarázni az alábbi ultrahangos leletem: Vérnyomás: 184/112 Pulzus: 124 Tahicardia! Kissé tágabb pitvarok, gyenge systolis bal kamra funkció, septum basalis része hypokinetikus. Cc. BKHT. Relax funkciózavar. Emelkedett systoles jobb kamrai nyomás. Doppler: MI-TI-I, AI nincs. Thrombus, Pf nincs. Ejekciós frakció: 48. Bal kamra: Végdiastolés 47, végsystolis 30, Septum végdiast, vastagsága: 18. Pulmonális billentyű. Bal PITVAR 38 68, Jobb Pitvar: 34 59, Jobb KAMRA: 3Aorta billentyű: vastag, Mitrális billentyű: vékony, hátsó vitorla vékony, Tricuspidalis billentyű: vékony. Mit jelentenek ezek a számok, elnevezések? Tavaly volt szívkatéterezésem, 3 stend lett beültetve, az orvos szerint lábon hordtam ki egy hátsó fali infarktust. Köszönöm a választ előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívultrahang témában

Kedves Kérdező!

A szívfal vastagabb, egy részének mozgása gyengébb a korábbi vérellátási zavar következtében, a szív általános összehúzódó és elernyedő képessége is károsodott. A vérnyomása magas volt és a szíve is túl gyorsan vert. A gyógyszerek szedése és rendszeres kardiológiai kontroll továbbra is fontos a további állapotromlás megelőzése céljából! Jobbulást kívánok, tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. július 20., 23:53; Megválaszolva: 2012. július 22., 20:36
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás