• Pánikbetegség vagy szervi gond?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Webdoktor Körülbelül 3 hónapja költöztem haza Magyarországra külföldről, ahol nagyon stresszes és megterhelő munkát végeztem. Akkor jött rám egy furcsa rosszul lét, amit nem tudtam sehova tenni, gondolom pánikroham lehetett. Ez többször megismétlődött a következő időszakban, illetve nem rohamszerűen hanem folyamatosan, a fejem mintha nehéz lenne, vagy nem érezném. Voltak olyan éjszakák, amikor infarktus tüneteket produkáltam: kisugárzás a bal karba, állkapocs bal felére, stb. Később voltak olyan éjszakáim, amikor nem tudtam elaludni, mert akkor amikor pont beléptem volna abba a keskeny, néhány percig tartó állapotba, ami elválassza az ébrenlétet az alvástól, egyszerűen mintha nem vettem volna levegőt. Volt amikor erős szív dobogás érzés miatt nem tudtam órákon keresztül elaludni. Napközben a szívem mostanában olyanokat produkál, hogy random időben szúr/nyilal/nyom a szívem alatt/mellett/felett, a bal karomba. Illetve egész nap azt érzem, hogy gyenge a lábam. Nem az, rá tudok állni, sőt fizikai terhelésnek is ki tudom tenni, csak az érzet olyan. Mintha bizseregne. A korelőzményhez hozzá tartozik, hogy ősszel lehetett egy fültőmirigy gyulladások, amivel nem voltam orvosnál, magától elmúlt. Viszont olvastam róla, hogy a gyulladás tovább terjedhet a szívre (szívbelhártya gyulladást okozva például) vagy az ágyra, stb. Illetve hetek, talán mar hónapok óta szárazan köhögök, valamint felfedeztem egy fél tenyérnyi duzzanatot a derekamon, közvetlenül a gerinc oszlopon mellett jobbra, amely izom köteg gyulladása elvileg szinten utalhat valamilyen szív gyulladasra. A háziorvos azt mondta hogy ez haza költözés miatti stressz felszabadulása, és pszichiáterhez utalt be. Valamint magas pulzus és vérnyomásra béta blokkolót irt fel. Mi lehet ez valójában? Testi vagy pszichés gond?

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívdobogás érzés témában

        Kedves Kérdező! A panaszokra tekintettel javasolt részletes kardiológiai vizsgálat- fizikális vizsgálat, EKG nyugalomban, szív ultrahang, Holter vizsgálat- elvégzése, és egy mellkasi rtg felvétel készítése is. Laboratórium vizsgálat is ajánlott: vérkép, gyulladásos paraméterek, ion, vesefunkció májfunkció és pajzsmirigy hormon ellenőrzése. Leletek birtokában lehet dönteni a további teendőkről. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 16., 11:57; Megválaszolva: 2019. január 24., 11:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés