• Szívdobogás érzés

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor/Doktornő, A hònapok óta fennállò szívdobogás érzéssel lenne kérdésem. A legelső panaszom kb. 1-1.5 éve kezdődött, amikor relatíve sok alkoholt fogyasztottam és aznap a tűzô napon valószínüleg napszúrást is kaphattam. Aznap éjszaka ébredtem fel elôször arra, hogy a lábaim zsibbadtak, valamint hogy majdnem elájulok. panaszaim sajnos azóta rendre megjelennek. Igazából nincsenek anginás tüneteim, nem ájulok el. Ami nagyon zavar és ami megkeseríti az éjszakáimat az a rendre főleg éjszakánként fellépő szívdobogás érzés, amely bizonyos testhelyzetben fokozódik, pl. Ha esténként a fejem nincsen teljesen vízszintben, az állam a nyakam aljára ér, lehetséges hogy ez erősíti felbezt az érzetet. A legfontosabb, hogy ezzel a panasszal kétszer voltam kardiológián, két alkalommal végeztek szív UH-t. Sportos szív, norm viszonyok.(1.5 éve)A szív teljesen rendben van, nincsen kiáramlási akadály, jó pumpafunkció.nincs szívmegnagyobbodás, pedig túlsúlyos vagyok 183cm/122 kg, de ebből szépen adok le, 1 év alatt kb 14 kg t adtam le. Az orvos is megjegyezte, hogy az ajkam színe lilás kicsit, nézett oxigén szintet ami 96/97 százalékos volt.kardiológus novemberre adott terheléses EKG időpontot. A folyadék bevitelemre sajnos az utóbbi időben nem figyelek, van hogy napi 1 literrel iszom csak. Holter még nem volt rajtam, a kardiológusom szerint teljesen kizárható hogy a szívvel lenne probléma, révén hogy az UH teljesen rendben volt, nem vetődött fel pl.koszorúér problémára utaló jel. A bal kamra fala minimálisan vastagodott a korábbi magas vérnyomás miatt, amit kezelek Tanydonnal és ezáltal vissza is fejlődhet.Székletem rendben, igaz hogy néha refluxos panaszaim vannak és sajnos az IBS-t is megállapították a gasztrón.Hasi UH neg.a pulzusom is és a vérnyomásom is teljesen rendben, emellett van ez a tünet. Mi lehet az ok? Fertőzés? Belgyógyászati? Pulmó? Nyári tüdőszűrő negatív. A talpi bőrkeményedés lefejtése során néha vérzik minimálisan a talpam, nem tudom hogy esetleg ez az ok

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívdobogás érzés témában

        Kedves Kérdező! A panasz tisztázására, a szívdobogás érzés hátterének kimutatására valóban Holter vizsgálat kellene. Ha van panasz és nincs rajta eltérés, akkor biztosan nem ritmuszavar áll a panasz hátterében. A folyadék bevitelre viszont figyeljen, nap 2 L koffenin- és alkoholmentes folyadék legyen meg. Jobbulást kíváno! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 08., 05:29; Megválaszolva: 2018. október 13., 20:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés