• Mi bajom lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Nő! 26 éves nő vagyok. Szívműtéti múlttal. Kiskoromban tüd verőér szűkítést végeztek rajtam kamrai lyuk foltozással. Az első rohamom 3 hónapja kezdődött. Reggeli műszakomat megkezdtem és hírtelen furcsa érzés öntött el. A testem lábtól tarkóig melegedni kezdett. Heves szívdobogást tapasztaltam ami kb 5 percig tarthatott légszomjal. Sürgősségire vittek Ekg vérkép minden jó volt. Azóta voltam 2 kardiológusnál az ultrahangon is minden jó volt. Teljes labort csináltattam. Hibátlan bár a koleszterin szintem kissé alacsony, mindegyik érték. Ezek a panaszok többszőr előfordultak a mai napig. Autoimmun pajszmirigy gyulladást állapítottak meg ahol az anti tpo szintem 1300 fölött volt. Mostanában érzek a nyak részemnél nyomást. Félek az infarktustól ezért mindig megijedek. Extra ütéseim is vannak amik néha rémisztőek. Előfordulnak séta közben is. Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Árki Ildikó válasza a szívdobogás érzés témában

        Tisztelt Kérdező! Írja, hogy 2 kardiológus sem talált kardiológiai vonatkozásban kórosat a panaszai hátterében. Nem írta, hogy az autoimmun pajzsmirigy gyulladása milyen pajzsmirigy funkcióval (alul, vagy túlműködés) jár és, hogy milyen gyógyszeres kezelést kap. A pajzsmirigy túlműködés vagy az alulműködés túlzott substituálása is járhat hasonló panaszokkal, szívdobogás érzéssel. Keresse fel endokrinológus kezelőorvosát. Amennyiben a panaszok hátterében szervi okot kivizsgálással nem találnak, felmerül a pszichés tünetképzés, pánikzavar lehetősége is.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 26., 18:26; Megválaszolva: 2018. november 26., 20:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: