• Allergia gyógyszer kávéval

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr! Kérdésem a következő lenne: 15 éve rendszeresen kávézom. A legutóbbi 2 alkalommal, kávé után kb. 15 percel extrém szívdobogás érzésem lett, ami előre dőlve fokozódott, közben nehézlégzés, ami halálfélelemmel társult, emellett erős szédülés, ájulás érzésem volt. Ez több órán keresztül tartott és fokozatosan szűnt meg. Valamint egy alkalommal fél liter kóla elfogyasztása után, ezek a tünetek enyhébb formában jelentkeztek, de másnap reggel mindkét karomat nehéznek éreztem. Allergia gyógyszert nemrég kezdem el szedni, Lendint, azután a Lordestint. Eddig még ilyen tüneteket nem tapasztaltam, kérdésem, hogy okozhatta-e a gyógyszer a kávéval vegyítve? A Lordestin észrevettem, hogy megemeli a vérnyomásom. Amióta nem szedem a vérnyomásom visszaállt. Az eset óta kávét, kólát nem mertem inni, a tünetek így nem jelentkeztek. Köszönöm válaszát: Laci

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívdobogás érzés témában

        Kedves Kérdező! A panasz nem jellemző koffein mellékhatásra, javaslom, hogy kardiológiai vizsgálatra menjen el. 24 órás EKG monitorozással (Holter) kideríthető esetleg, hogy milyen eltérés áll a szapora szívverés hátterében. Az allergia elleni gyógyszerek inkább nyomottságot, álmosságot szoktak okozni. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2018. szeptember 13., 21:11; Megválaszolva: 2018. október 04., 11:16

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Ezek az értékek jók?