Echocardiographia

T. Doktornő! Kérném, hogy magyarázza el kardiológiai vizsgálatom eredményének értelmezését."Norm tág szívüregek, norm falmozgás. Ép billentyük. Min.TI.Jobb kamrai nyomás 30 hgmm.Jó bal kamra syst.ésdiast.functio.EF: 51%., E/A: 1, 0, BP: 47mm, JP: 41mm, JP: 41mm, IVS: 12 mm, Aovmax: 1, 5 m/s."Gyógymódnak szobakerékpározást javasoltak a 30 hgmm javitására, valamint lassu fogyást, mivel ezt a betegséget az elhízástól kaptam.52 éves koromig 63 kg voltam, utána hiztam meg.172cm/95 kg vagyok, valamint valószínűleg van egy kis tüdőtágulatom, amire nem javasoltak kezelést.Gyógyszereim: Co-valsacor 160/1205, Concor 1025mg, Euthyrox 50, Milurit 100mg, Chondroitin-sulphate 800 mg/nap. Meddig lehet élni a betegséggel, vagy mi a teendőm, hogy javuljak. (Kezelőorvosom egyébként nagyon aranyos csak mosolygott kérdésemen) .Köszönettel várom válaszát.

Dr. Molnár Dóra válasza szív uh lelet témában

Kedves Kérdező, életkilátásait a szív ultrahangon olvasottak (bár nincs leírva minden adat) érdemben nem rontják szerencsére. Az egészséges életmód mindenkinek javasolható a hosszabb és jobb minőségű életért. Heti 3x 50 perc séta már sokat javíthat erőnlétén, hozzájárulhat a fogyáshoz, és a szív- és érrendszer jó állapotának megőrzéséhez.

A fenti leírás a következőképpen foglalható össze: Nem nagyobbak a szívkamrák, jól pumpálják a vért. A billentyűk alakja normális, jól nyitnak. Keringést befolyásoló záródási eltérés sincs. (Egy enyhe visszafolyás a jobb pitvar-kamrai billentyűn, nagyon gyakori, és nem okoz semmilyen gondot.)

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. október 25., 18:58 ;Megválaszolva: 2016. október 26., 19:07
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Emelkedett pulmonalis nyomás
Tisztelt Doktor Nő! Korábbi években részt vettem komplett manager szűrésen, ott a szívultrahangon minden rendben volt. Most ultrahangvizsgálatokon...
Szívultrahang eredmények
Tisztelt Doktornő! Tegnap voltam kardiológiai vizsgálaton, és szívultrahangot is csináltak, és abban szeretném a segítségét kérni, hogy ezek az...
Csökkenő szív EF?
Kedves Doktornő! 2010.-ben voltam egy kardiológiai kivizsgáláson ritkán (egy-két évente) jelentkező heves szívdobogás miatt ami pár perc...
Szivultrahang értelmezés kérése
Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi szívultrhang lehet rövidítései mit jelentenek, és hogy ez az eredmény milyen a...
Szapora pulzus
Tisztelt Doktornő! A levelemmel azért keresem Önt mert szeretnék egy másodvéleményt kérni Öntől. egy hete szapora pulzus miatt kerestem fel egy...