Szivultrahang értelmezés kérése

Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi szívultrhang lehet rövidítései mit jelentenek, és hogy ez az eredmény milyen a szívműködés szempontjából. Most voltam ezen a vizsgálaton és utána az orvos nem magyarázott el semmit, csak felírt egy vérnyomás csökkentőt Telmisartan-ratiopharm 40mg. A vérnyomásom 135/85 illetve néha 140/90. Nem értem és szeretném tudni, hogy ez a szív ultrahang eredmény mit jelent és mennyire veszélyes. Leírom a rajta lévő sorokat: Vizsgálatok: 3612A Echocardiographia (M-mód, 2D) 3612D Echocardiographia color Doppler Vélemény: Koncentrikusan vaskosabb bal kamrai izomzat, Septum 13mm, hátsó fal 14 mm, a septum dyskinetikus egyéb durva falmozgászavar nem látható, a globalis systoles bal kamra funktio mérsékelten csökkent LVEDd: 47mm, LVEDs: 34mm, EF: 50% Kissé tágabb sclerotikus falu aorta, ao sec: 39mm, bal pitvar haránt 36mm, ao bil. sep.: 20mm A mitr. ill. tricusp bill. vékony, hártyás, szines Doppler vizsgálattal kóros áramlás nem látszik. Kóros PF nincs. E/A 57/98 reklax zavart. Kóros pleurális foly. gyülem nincs. Várnám sürgős válaszát Köszönettel és Tisztelettel Nagy György

Dr. Molnár Dóra válasza szív UH lelet témában

Kedves Kérdező!

A szívfalak kissé vastagabbak, a szív pumpafunkciója a normál alsó határán van.

Érelmeszesedés is kimutatható sajnos.

Közvetlen veszély nincs a lelet alapján, de a romlást megfelelő életmóddal és gyógyszerrel kell gátolni. Rendszeres kardiológiai ellenőrzés szükséges.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel:

Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2018. augusztus 01., 10:06 ;Megválaszolva: 2018. augusztus 05., 23:57
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Emelkedett pulmonalis nyomás
Tisztelt Doktor Nő! Korábbi években részt vettem komplett manager szűrésen, ott a szívultrahangon minden rendben volt. Most ultrahangvizsgálatokon...
Szívultrahang eredmények
Tisztelt Doktornő! Tegnap voltam kardiológiai vizsgálaton, és szívultrahangot is csináltak, és abban szeretném a segítségét kérni, hogy ezek az...
Csökkenő szív EF?
Kedves Doktornő! 2010.-ben voltam egy kardiológiai kivizsgáláson ritkán (egy-két évente) jelentkező heves szívdobogás miatt ami pár perc...
Szapora pulzus
Tisztelt Doktornő! A levelemmel azért keresem Önt mert szeretnék egy másodvéleményt kérni Öntől. egy hete szapora pulzus miatt kerestem fel egy...
Echocardiographia
T. Doktornő! Kérném, hogy magyarázza el kardiológiai vizsgálatom eredményének értelmezését."Norm tág szívüregek, norm falmozgás. Ép...