• Szívultrahang eredmények

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Tegnap voltam kardiológiai vizsgálaton, és szívultrahangot is csináltak, és abban szeretném a segítségét kérni, hogy ezek az értékek alapján kell-e aggódni, vagy esetleg valamilyen betegségre utalnak-e. Aortagyök:30 EF%:70 Szeparáció:20 Jobb kamra: 19 Bal kamra:40-21 Bal pitvar: 29x28 Szeptum: 8 E/A:87/87 Hátsó fal: 9 TAPSE: 21 Kp. tág bal kamra, jó szisztolés bal kamra funkció, és jó diasztolés bal kamra funkció. Lokális fali mozgászavar nincs. Vékony billentyűk, haemodynamikailag jelentős vitium nincs. Szervi szívbetegséget nem találtam. Javaslat: Rendszeres fizikai tréning. F4100- Pánik zavar (szindróma)

        Dr. Molnár Dóra válasza a szív UH lelet témában

        Kedves Kérdező! A fent leírt paraméterek normál tartományban vannak, nem utalnak szívbetegségre. A leírás alapján a szív összehúzódó és elernyedő képessége jó, a billentyűkön nem látható kóros elváltozás, a szív falak jól mozognak. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. március 14., 15:17; Megválaszolva: 2020. március 17., 17:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom