Szapora pulzus

Tisztelt Doktornő! A levelemmel azért keresem Önt mert szeretnék egy másodvéleményt kérni Öntől. egy hete szapora pulzus miatt kerestem fel egy kardiológust, aki teljesen kivizsgált. (teljes labor, szív ultrahang, pajzsmirigy UH, 24 órás Holter, illetve sima EKG-t készített) Eredményeim a következők lettek. Pajzsmirigy UH illetve labor teljesen negatív, semmilyen eltérés nem található. Szív UH.: "Ds: 32 mm Dd: 44mm IVS: 10mm Ao: 21 mm Jk: 22mm Jp: 37mm Bp: 34x30mm norm. tág aorta, vékony, jól nyíló billentyűk, a mellső mitralis vitorla széle kissé egyenetlen, de azok jól szeparálódnak, norm. tág szívüregek, norm. falvastagságok, megtartott kamrafunkció, szegmentális falmozgászavar, thrombus, pf.doplerrel kórós áramlás nem látható. Érdesebb alaplégzés, bronchiális zörejek. (dohányzás) Ritmusos szívműködés, zörej nem hallható.pangás oedéma nincs. EKG: sinus ritmus légzési aritmia Holter EKG: legmagasabb 155/perc (terhelésre) legalacsonyabb éjszaka 54/perc, napi átlag 90/perc. Főként napközben dohányzás és pszichés terheléskor volt magas. Egyéb ritmuszavar, block, ST., T., eltérés nem volt. A doktor úr elmondta, hogy kórós eltérést nem talált, javasolja a dohányzás abbahagyását illetve a rendszeres sport beiktatását, azt tanácsolta őrizzem meg az egészségemet. 1 hónapja nem dohányzom azóta jobb a pulzusom. Gyógyszeres kezelést nem tartott indokoltnak. Engem azonban aggaszt a szív UH eredményem (szegmentális falmmozgászavar) hogy ez bajt jelent-e? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Molnár Dóra válasza szív UH lelet témában

Kedves Kérdező! Nyugodjon meg, nincs a fenti leletben semmilyen baj.

"...szegmentális falmozgászavar, thrombus, pf.doplerrel kórós áramlás nem látható."

A fenti mondat azt jelenti, hogy nem látható sem szegmentális falmozgászavar, sem thrombus, sem pf., illetve doplerrel kóros áramlás sincs.

Magyarul: Jól mozognak a szívfalak, nincs vérrög a szívben, nincs kóros mennyiségű folyadék a szívburokban és a vér is megfelelő irányban folyik.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2018. január 24., 08:36 ;Megválaszolva: 2018. január 25., 16:24
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Emelkedett pulmonalis nyomás
Tisztelt Doktor Nő! Korábbi években részt vettem komplett manager szűrésen, ott a szívultrahangon minden rendben volt. Most ultrahangvizsgálatokon...
Szívultrahang eredmények
Tisztelt Doktornő! Tegnap voltam kardiológiai vizsgálaton, és szívultrahangot is csináltak, és abban szeretném a segítségét kérni, hogy ezek az...
Csökkenő szív EF?
Kedves Doktornő! 2010.-ben voltam egy kardiológiai kivizsgáláson ritkán (egy-két évente) jelentkező heves szívdobogás miatt ami pár perc...
Szivultrahang értelmezés kérése
Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi szívultrhang lehet rövidítései mit jelentenek, és hogy ez az eredmény milyen a...
Echocardiographia
T. Doktornő! Kérném, hogy magyarázza el kardiológiai vizsgálatom eredményének értelmezését."Norm tág szívüregek, norm falmozgás. Ép...