• Mennyire súlyos a helyzet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Szívultrahang vizsgálatom eredményei a következők: Ao:24mm ;Bp:34 mm; IVS 9mm; HF: 9mm; BK.Db:57mm ; BK.Ds:42 mm EF 62%; E/A=1.2 Norm. szívüregi dimensiok Az aorta billentyűk három tasakosnak tűnik. Mitralis mellső vitorla enyhe telesystoles prolapusa észlelhető. Dobblerrel jelzett-I.fokő aorta insuff.,jelzett mitralis insuff.,észlelhető. Szegmentalis falmozgászavart nem láttam. Jó systoles és diastoles bal kamra functio. Ic. thrombus nem látható, pericardialis folyadék mennyisége norm. EKG: SR fr:77/min R vector balra dev. PQ:0,12" QRS:0.08"morm.repol BKH stad. I. RR./ Hgmm Pulzus: /min SPO2:% Ts: Kg

        Dr. Molnár Dóra válasza a szív uh lelet témában

        Kedves Kérdező, a gyógyszer, amit kapott jó magas vérnyomásra és szív- és érfalvédő hatása is van. A szív ultrahang alapján, bár nem írja a vizsgáló, de szívnagyobbodás gyanúja fennáll. Az aorta billentyű nem zár tökéletesen, de ez nem súlyos elváltozás a leírás alapján. Javasolnám a vizsgálat kontrollját néhány hónapon belül. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. június 07., 13:02; Megválaszolva: 2020. június 13., 19:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Mi vezethet alvászavarhoz?
        Az alvásra a szervezetnek az evésnél is nagyobb szüksége van.
        COVID-19 kisokos