Mennyire súlyos a helyzet?

Tisztelt Doktornő! Szívultrahang vizsgálatom eredményei a következők: Ao: 24mm ;Bp: 34 mm; IVS 9mm; HF: 9mm; BK.Db: 57mm ; BK.Ds: 42 mm EF 62%; E/A=1.2 Norm. szívüregi dimensiok Az aorta billentyűk három tasakosnak tűnik. Mitralis mellső vitorla enyhe telesystoles prolapusa észlelhető. Dobblerrel jelzett-I.fokő aorta insuff.,jelzett mitralis insuff.,észlelhető. Szegmentalis falmozgászavart nem láttam. Jó systoles és diastoles bal kamra functio. Ic. thrombus nem látható, pericardialis folyadék mennyisége norm. EKG: SR fr: 77/min R vector balra dev. PQ: 0,12" QRS: 0.08"morm.repol BKH stad. I. RR./ Hgmm Pulzus: /min SPO2: % Ts: Kg

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szív uh lelet témában

Kedves Kérdező, a gyógyszer, amit kapott jó magas vérnyomásra és szív- és érfalvédő hatása is van. A szív ultrahang alapján, bár nem írja a vizsgáló, de szívnagyobbodás gyanúja fennáll. Az aorta billentyű nem zár tökéletesen, de ez nem súlyos elváltozás a leírás alapján. Javasolnám a vizsgálat kontrollját néhány hónapon belül.

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. június 07., 13:02; Megválaszolva: 2020. június 13., 19:15
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magasvérnyomás EKG lelet
Magas vérnyomás
Milyen oltást kaphatok?
Szivbetegség?
Alacsony Spo2 szint