Szívdobogás

Tisztelt Doktornő! Már több éve tapasztalom magamon alkalmanként nyugalmi állapotban, hogy a szívem mintha ritmuson kívül ütne egy nagyobbat, erősebbet. Ez a folyamat kisebb szünetekkel akár órákig is eltarthat, de van hogy csak pár perc. 17 éves koromban volt rajtam 24 órás mérő, de az nem mutatott ki semmit. Ezt igazából nem is csodálom, hiszen nem mindennapos a tünet, de amikor előtör, az eléggé kellemetlen, nehéz levegőt is vennem. Kardiológushoz viszont még nem mentem el vele. Eleinte úgy gondoltam, hogy esetleg így tör elő rajtam a stressz, de stresszmentes időszakokban is jelentkezett. Vajon mi okozhatja ezt? Ajánlott lenne-e elmennem egy szakorvoshoz? Előre is köszönöm!

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar témában

Kedves Kérdező, a panasz hátterében extraszisztolé állhat, ami egy nem sorban érkező szívdobbanás, majd utána egy rövid szünet és helyreáll a ritmus. Valóban indokolt egy részletesebb kardiológiai kivizsgálás (ismételten Holter- 24 órás EKG monitor-, szív UH) . Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 25., 13:15 ;Megválaszolva: 2016. január 26., 13:53
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Ritmuszavar, reflux
Kedves Doktornő! Több mint fél éve diagnosztizáltak ritmuszavarral, kamrai és pitvari extrákkal (24 órás holter alapján napi ütések 8%-a megy...
Ritmuszavar
Szívritmus zavar a semmiből?
Terhességi szívritmus zavar
Szokatlan EKG: aggódjak?