Szívritmuszavar és fertőzés

Üdvözlöm! Egy elég érdekes problémával fordulnék Önhöz! Kb egy éve volt egy virusos fertőzésem, ami szivre huzodott! 100feletti pulzusom volt, és folyton szinte percenként nagyokat dobbant a szivem! Vérnyomásom rendben volt! Akkor bevittek a sürgösségire, csináltak ekg-t, és vérvétel is volt! A föorvosnö mosolyogva közölte, hogy nincs semmi baj, pihenjem ki magam, és kész! Megjegyzem kb 2-3 éve kondizok, heti háromszor 40-50percet, amatör szinten, itthon! Azota, miota átéltem ezt a fertözést szinte indennap sokszor van extrasystolem, néha 90es pulzus is társul ehhez! Föleg mozgás közben üt nagyokat, edzés közben, de ülve, fekve is szoktam érezni! Semmi más panaszom nincs, de ez nagyon nyugtalanit! Azóta voltam a háziorvosomnál többször, többször nézett ekg-t, egyszer el is kapta a ritmuszavart, synus tachicardiát állapitott meg akkor! Szintén pihenés volt a javaslat! Mostánában még többször elöfordul ez a nagy dobbanás, és nagyon zavar! Probáltam magnéziumot is, de semmit sem segitett: (Ön szerint mit tehetnék? Folytassam az edzést nyugodtan? Nem lehet belöle probléma? Edzés alatt a pulzusom 120-130 szokott lenni! Válaszát előre is nagyon köszönöm, és várom!

Dr. Bene Orsolya válasza sport témában

Kedves kérdező!

Vírusfertőzések kapcsán elég gyakori, hogy a nyugalmi pulzusszám felszökik, jó lenne látni az akkori vizsgálati eredményeket. A napi néhány extraszisztole teljesen normális, ha edzés mellett 120-130 "csak" a pulzus, nincs egyéb panasz - mellkasi fájdalom, légszomj, nem csökkent a terhelhetőség -, akkor valószínűleg nincs nagy gond. Mindenesetre, ha gyanú van lezajlott szívizom-gyulladásra, és eddig nem történt, lehet, hogy érdemes lenne szívultrahangot nézni, nincs-e maradványtünet (a leírtak alapján nem valószínű, de ezt vizsgálat nélkül nem lehet kizárni) , ha ez rendben van. nyugodtan folytathatja az edzéseket.

Kérdés: 2011. december 14., 21:26; Megválaszolva: 2011. december 19., 23:59

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Terheléses EKG negatív lett
A sportorvos elküldött terheléses EKG vizsgálatra is. A terhelés során ST-T változás, ritmuszavar nem volt. Vélemény: negatív terhelés.Ezek után...
Nyugalmi pulzus
Tisztelt Doktor! 28 éves vagyok. 177cm, 85kg, enyhén túlsúlyos, ülő munkát végzek. A vérnyomásom felülről üti a normál határértéket, viszont...
Infarktus?
Tisztelt Doktornő! Érdeklődnék hogy 34 évesen lehet az embernek infarktusa? Kardiológiai leletek (ekg, sziv UH, terheléses ekg)...
Alacsony pulzus
Tisztelt Dr. Nő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz.. Két hónapja szültem meg a kislányom terhességem alatt jelentkezett alacsony pulzus nyugalmiba...
Szívbetegség
Tisztelt Doktornő! 27 éves férfi vagyok velem született ebstein-em van. Lassan 10 éve nem voltam kontrollon. Soha nem volt semmi panaszom. Gyógyszert...