• Szívritmuszavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Egy elég érdekes problémával fordulnék Önhöz!Kb egy éve volt egy virusos fertőzésem,ami szivre huzodott!100feletti pulzusom volt,és folyton szinte percenként nagyokat dobbant a szivem!Vérnyomásom rendben volt!Akkor bevittek a sürgösségire,csináltak ekg-t,és vérvétel is volt!A föorvosnö mosolyogva közölte,hogy nincs semmi baj,pihenjem ki magam,és kész!Megjegyzem kb 2-3 éve kondizok,heti háromszor 40-50percet,amatör szinten,itthon!Azota,miota átéltem ezt a fertözést szinte indennap sokszor van extrasystolem,néha 90es pulzus is társul ehhez!Föleg mozgás közben üt nagyokat,edzés közben,de ülve,fekve is szoktam érezni!Semmi más panaszom nincs,de ez nagyon nyugtalanit!Azóta voltam a háziorvosomnál többször,többször nézett ekg-t,egyszer el is kapta a ritmuszavart,synus tachicardiát állapitott meg akkor!Szintén pihenés volt a javaslat!Mostánában még többször elöfordul ez a nagy dobbanás,és nagyon zavar!Probáltam magnéziumot is,de semmit sem segitett:(Ön szerint mit tehetnék??Folytassam az edzést nyugodtan?Nem lehet belöle probléma??Edzés alatt a pulzusom 120-130 szokott lenni! Válaszát előre is nagyon köszönöm,és várom!

        Dr. Bene Orsolya válasza a tachycardia, sport témában

        Kedves kérdező! Vírusfertőzések kapcsán elég gyakori, hogy a nyugalmi pulzusszám felszökik, jó lenne látni az akkori vizsgálati eredményeket. A napi néhány extraszisztole teljesen normális, ha edzés mellett 120-130 "csak" a pulzus, nincs egyéb panasz - mellkasi fájdalom, légszomj, nem csökkent a terhelhetőség -, akkor valószínűleg nincs nagy gond. Mindenesetre, ha gyanú van lezajlott szívizom-gyulladásra, és eddig nem történt, lehet, hogy érdemes lenne szívultrahangot nézni, nincs-e maradványtünet (a leírtak alapján nem valószínű, de ezt vizsgálat nélkül nem lehet kizárni), ha ez rendben van. nyugodtan folytathatja az edzéseket.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. december 14., 21:26; Megválaszolva: 2011. december 19., 23:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés