Retina leválás

Tiszteletem! Azt szeretném megkérdezni, hogy -7, 5 es -8 a másik szemem, edzeni szeretnék és ez mennyire jelent veszélyt a szememre nézve? Nem erőemelesre gondoltam itt hanem egy kis izmot szeretnék felszedni testépítessel. Melyek azok a gyakorlatok amely nem ajánlottak? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Cserháti Zoltán válasza sport témában

Kedves Uram!

Mivel Ön nagyfokú rövidlátó, ezért magasabb a retina leválás kockázata. Nincs klinikailag elfogadott álláspont azzal kapcsolatban, hogy a megfelelő súlyokkal végzett, nem túlzásba vitt edzés káros lenne.

Tisztelettel,

Kérdés: 2017. január 29., 16:06 ;Megválaszolva: 2017. február 10., 21:41
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Torz látás
Üvegtesti homályok
állandó szemgyulladás
Állandó szemgyulladásom van. Csíp, szúr a szemem. Allergiatesztem 80 allergénre negatív , vérből vették a mintát. Nem csipás a szemem. Szedtem...
Szem erezete
Tisztelt Doktor Úr! Elnézést kérek, de meglehetősen furcsa kérdésem lesz. Tegnap arra lettem figyelmes, hogy ha az egyik, lakásban lévő lámpa...
Allergiás kötőhártya
Üdvözlöm! Másik városban rendelő allergológusom napok óta nem érem el.... Parlagfű allergiámra "Spersallerg" szemcseppet írt fel, aminek...