• Mikor térhetek vissza az edzéshez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! 6 napja volt laparoszkópos ciszta eltávolító műtétem. Varratszedés megvolt, jól érzem magam, nincsenek különösebb panaszaim. Műtét előtt heti 5-6x edzettem (aerobik/alakformáló csoportos órák/pilates/jóga). Mikor térhetek ezekhez vissza? Már most nagyon hiányzik a mozgás, de természetesen nagyobb kárt nem szeretnék magamnak okozni.

        Dr. Kiss György válasza a sport témában

        Tisztelt Hölgyem! Tekintettel a petefészken végrehajtott beavatkozásra mindenképpen tanácsolom a hüvelyi ultrahang vizsgálatot, mellyel reális képet kaphat a kismedence és a petefészkek mütét utáni állapotáról. Amennyiben a vizsgálat eredménye negativ-tehát minden renben van, még abban az esetben is a fokozatos terhelés betartása ajánlott/első hetekben 2 edzés, majd azt követő hetekben fokozatosan visszatérhet a heti 5-6x edzéshez. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2019. február 18., 17:22; Megválaszolva: 2019. február 24., 17:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben: