Edzés időpontja

Szép napot! 40 éves, átlagos alkatú, bár centrálisan kicsit hízott alkat vagyok. 36 éves koromig intenzív fizikai munkát végeztem. Az utóbbi három évben 24/48 órás ügyeleti irodai ülő munkát végzek, ami meg is látszik az alkatomon is.Elég mozgásszegény életmódot élek.Most kezdődő, de még enyhe hipertóniát diagnosztizált az orvosom. Megbeszéltem vele, hogy egyenlőre ne nyúljunk gyógyszerhez, kezdjek el sportolni, mozogni valamit. A kérdésem az lenne, hogy ezt mikor tegyem? Reggel 8-kor érek haza munkából fizikailag nem leterhelve, viszont kialvatlanúl. Ilyenkor álltalában nem tudok aludni,átesek egy holtponton. Lekötöm magam estig, aztán tudok pihenni reggelig. Tehát a második pihenőnapomon vagyok kipihent. Ha az első napon kialvatlanúl mozgok, edzek az gondolom nem túl hatékony. Sportolhatok munkából hazaérve? Lehet akkor még jobban is tudnék pihenni.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza sport témában

Tisztelt Kérdező!

Sportolni nyilván nem érdemes és nem jó eleve fáradtan, kialvatlanul. Kevésbé fogja feladni a rendszeres sportot, ha kipihenten, jólesően végzi azt.

Üdvözlettel

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2020. szeptember 18., 09:11; Megválaszolva: 2020. szeptember 20., 20:27
Kérdések és válaszok: Egyéb
milyen sport ajánlott trombózis...
Tisztelt Doktor Úr! Néhány éve 2009-ben jobb lábamba mélyvénás trombózis volt, kivizsgálás nem mutatott semmilyen genetikaiu bajt, ezért az...
Emelkedett ferritin
Kedves Doktor Úr/Nő! Párom vérképében az alábbi emelkedett értékeket kaptuk: Ferritin: 533; GGT: 93; GPT: 54. Akkor a háziorvos javaslata az volt...
Nyelőcsővel lehet a baj?
Pecsétviaszgomba fogasztása
Labor leletek értelmezése