Vérnyomás és pánikbetegség

Szorongásos pánikbeteg vagyok. Pszihoterapeutához járok, igaz eddig egyszer voltam. 5 éve kezdődtek a pánikrohamok, de az akkori autogén tréningel leküzdöttem. Fél éve jelentkezett nálam megint, amikor rohamom volt és azóta rendszeresen már-már betegesen mérem a vérnyomásom. Hangulatzavarom van és még a hipohondria sem elhanyagolható.Szinte minden nap mérem a vérnyomásom, általában 125 és 140 közt mozog, de valamikor 140-150 között van szisztolés, de a diasztolés az jó általában 85, de valamikor alacsonyabb 75. Pánikrohamnál 165/85 fölé nem ment.5 éve kivizsgáláskor szervi hátteret nem állapítottak meg. Szakorvosnál is voltam és 1-24 órás monitort is kaptam. A szakorvos azt mondta, hogy a koromhoz (akkor 16-17) és a magasságomhoz képest jó a vérnyomásom és ne foglalkozzak vele. Azóta eltelt 5 év és az értékek nem változtak, de mivel kialakult megint a szorongás és a pánik, túlságosan aggódom magam miatt, pedig egészségesnek tartom magam, a vérképem is teljesen jó. A pulzusom mérésnél általában 85-95 között van bár lehet akkor is feszültebb vagyok. Testépítés a sportom, bár mióta kiújultak a tünetek, hanyagolom. Gyógyszert nem szedek, csak vitaminokat, gyógynövényeket fogyasztok.Dohányzom, bár próbálok lemondani róla.Fölöslegesen aggódom?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza sport témában

Kedves Kérdező, a szorongás leküzdése a testi tüneteit is enyhítené valószínűleg. Dinamikus testmozgás (gyaloglás, úszás, kirándulás, tánc, küzdő sportok, stb...) kedvezőbb élettani hatásúak, jobbak, mint a testépítés. Szakember útmutatásával inkább ilyen edzéseket végezzen! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. január 11., 01:26; Megválaszolva: 2015. január 11., 21:53
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Szeparációs szorongás? Mit lehet...
Pánik vagy komolyabb?
Fejfájás - escitil?
Nyugtató vagy hangulatjavító
Mi állhat a háttérben?