Hirdetés
      • Magas vagy alacsony vérnyomás,netán valami más ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr 36 éves 20 éve dohányzó, sokáig stresszes,hektikus és minden téren igen hedonista életet éltem, a testi/lelki korlátaimat feszegetve. Ez idáig elkerült minden komoly eü. probléma, de pár napja a következő ,nagyon kellemetlen esemény jelentkezett életemben és azóta visszatérően : Igen szenzitíven, intenzíven tudok megélni dolgokat... - pár napja mikor a fantáziám szexuális oldala erősen megindul, pillanatok alatt hátul, a tarkómnál ,a fejem hátsó részén a kisagyamnál rettentően erős tompa és lüktető fájdalom tör rám , a szemem vibrál, az egyensúlyérzékem felborul... (kb. 3 napja ,a legelső ilyesfajta "élényemkor" azt hittem hirtelen, hogy lehet agyvérzésem van? ...) Tehát a szexuális felizgulás félúton-e miatt megáll, fizikai "terhelés" nélkül is a fájdalom jelentkezik (azaz, ha nem terhelem magam fizikálisan fokozottabban szexuális tettek véghezvitelével) ,ez esetben a merevedés fentartása is irreális. Amennyiben nem koncentrálok a rám jellemző mértékben agyi kapacitásommal a szexre - azaz csak alig fantáziálok hozzá-akkor a teljes merevedés is megtörténik, és elkerül a fájdalom, vagy legalábbis szinte észrevehetetlen mértékű, de az orgazmus így lehetetlen, ill. így értelmét veszti az egész.. Lényegében akkor van baj nagyon, ha erősen rákoncentrálok a dolgokra, az agyam fokozott tevékenységet végez. Pár napja-mióta először jelentkezett a probléma - napközben is egy igen enyhe-szinte észrevehetetlen- nyomást érzek a fejem hátsó részén, és mihelyst jönne a koncentráltabb szexuális agyi tevékenység ,menetrendszerűen pillanatok alatt nagyon erős a fájdalom-majd odalesz ennek okán az addigra beálló bizonyos fokú merevedés. Ez így impotensé tett, már "félek" rágondolni is...,nemhogy csinálni akár a legkíméletesebb önkielégítést is.Soha sem volt vérnyomás problémám sem ,mindig 120/80 volt. A szexuális életem igen intenzív és remek -szinte "korlátlan"...- volt.A teljességhez hozzátartozik, hogy az elmúlt 1-2 évben javarészt partner nélkül éltem, ennek okán sokszor döntő részt az agyamat terheltem/a gondolatvilág dolgozott ez irányban a végletekig. A felgyülemlet "feszültség" levezetése jóval kevésbé intenzíven történt mostanában (ill.a hagyományos,számomra mennyiségben és minőségben megszokott..mérték alatt jóval). Kérdezném tisztelettel, mi lehet az oka hogy minden előjel nélkül és azóta aktualitásában mindig rámtör ez ? Van-e realitása,hogy magától - úgy ahogy jött - eltűnjön életemből , van-e értelme várni a magától javulást ? - vagy ha mindenképp valamilyen "beavatkozásra" szorul a problémám , mely szakterület a legilletékesebb , mennyi időbe kerülhet az állapotom normalizálódása és milyen, esetlegesen szükséges orvosi metódusra számíthatok, természetes módszer van-e ?.... Előre is köszönöm a szakavatott szavakat, tanácsot !

        Dr. Csuth Ágnes válasza a merevedési zavar témában

        Tisztelt Kérdező! A probléma orvoslása előtt mérje rendszeresen vérnyomását és vezessen vérnyomásnaplót. Az a rossz hírem van, hogy a 20 éve tartó dohányzás alaposan kiveszi részét a történtekből, így el kellene hagyni. Erőteljes pszichés komponens van a leírt tünetekben, így először zárják ki a vérnyomásproblémát a háziorvossal. Amennyiben megtörtént és nem lesz áttörés keressen fel pszichiátriai szakrendelést, ahol segíthetnek megoldani ezt a kellemetlen tünet okát.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. június 22., 16:09; Megválaszolva: 2010. június 22., 21:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: