Tesztoszteronszint, laboreredmény

Kedves Doktornő, Merevedési gondom van. Kb. 1 héttel ezelőtt javaslatra Sildenafil Teva 50mg-os tabletta felét bevettem egyszer. Akkor éppen nem szeretkeztünk fiatal feleségemmel. Azóta nem vettem be semmit, elmentem a laborvizsgálatra, és azóta szeretkeztünk többször is. Ettől még az "eredmény" nekem változatlanul problémás. Két napja elmentem hormonvizsgálatra. A laboreredmény: Albumin 48 35 - 50 g/l Valid Hormon vizsgálat SHBG 55,8 11,2 - 78,1 nmol/l Valid Total tesztoszteron 23,31 4,41 - 35,38 nmol/l Valid Szabad tesztoszteron 1,5 1,5 - 3,2 % Valid Biológiailag aktív tesztoszteron 38,8 35,0 - 55,0 % Valid Kérdésem, hogy Ön szerint kell-e, lehet-e valamit tennem, ha igen, akkor mit? Köszönöm!

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza merevedési zavar témában

Tisztelt Kérdező!

Javasolnám hogy keressen fel urológus szakorvost, számos szakember jelzi profiljában, ha kifejezetten a potenciagondokra is szakosodik, érdemes lenne ilyen szakembert felkeresni. (de minden urológus ért hozzá) Mivel az értékei a normál tartományban vannak, ezért én azt javasolnám, hogy érdemes lenne egy részletesebb fizikális urológiai kivizsgálást kérnie, mindamellett hogy a hormonpanel eredményei a napszaktól is függenek, amikor a vérvétel történt. A sildenafil általában segítség,de bizonyos szívbetegségek esetén nem szabad szedni.

Ha a merevedés tartósságával, minőségével van probléma, nem azzal, hogy létrejön -e valamilyen erekció, elképzelhető másféle módszer is ami segíthet, ebben urológus tud segíteni, vagy akár a merevedés tartósságát elősegítő "játékos" eszközök óvatos használata is eredményes lehet (puha szilikon pénisz gyűrű például).

Ha fizikálisan mindent rendben találnak, és biológiailag nem igazolódik korrigálandó probléma, érdemes lenne lelki oldalról, a vélt vagy valós teljesítménykényszer oldaláról megközelíteni a problémáját, szexuálpszichológus segítségével vagy ha párja is motivált,1-2 párterápiás ülés során átbeszélni a problémákat. Levele alapján feltételezem, talán lehetnek olyan félelmei is, hogy fiatal feleségének igényeit nem fogja tudni kielégíteni. Kérdés, hogy ezeket az igényeket valóban felesége támassza-e ön felé, vagy nagyobb részben ön. Sokszor eme félelmek elengedése, őszinte átbeszélése még fizikális probléma esetén is segítőleg hatnak és támogatják a kielégítő intim életet.

Minden jót kívánok üdvözlettel dr Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2022. július 21., 09:07 ;Megválaszolva: 2022. július 21., 10:46
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
görcsösség, merevedészavar
Kedves Ildikó! 30-on felüli nő vagyok, nemrég megismerkedtem egy kora negyvenes férfival, akivel úgy tűnik, kezdünk beleszeretni egymásba...
Potencizavar
Olyan problémám van hogy néha szeretkezés közben elmúlik a merevedésem és ez miatt abba kell hagynunk. A vágy mindkettőnk részéről megvan...
potencia zavar?
Tisztelt DR.úr. 35 éves fiatal ember vagyok, tisztelettel kérem szíves tanácsát az alábbi problémámra! 14-15 éves koromban a természetes...
Merevedési zavar?
Üdvözlöm! Az a problémám hogy amikor barátnőmmel vagyok és mind ketten meztelenül vagyunk és nekem nem áll fel, bár nem tudom hogy az is lehet e...
Merevedési gondok
Tiszteletem Doktornő! Azzal a problémámmal fordulok Önhöz, hogy az elmúlt időben úgy érzem, mintha nem tudnék megfelelően teljesíteni....