• Használhatom e...?!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Két-három éve merevedési problémákkal küszködöm! Mindkét bokám elszíneződött,édesanyámtól örökölt értágulataim okán és a véna billentyűim pedig nem zárnak! Magas pulzusomra(110-120)kaptam hároméve Nebivolol Sandoz 5mg-os készítményt amiből napi 2,5mg-ot szedek így és heti háromszori úszással normalizálódott a pulzusom! A vérnyomásom 110 és 130-szisztole közötti tartományokban mozog nos a kérdésem az lenne,hogy szedhetek e 25 vagy 50mg-nyi Viagrát néha vagy 10mg-nyi Cialist szintén csak néha! Azt olvastam a neten,hogy Nitráttartalmú szerek mellet ezek a potencianövelők nem szedhetők de,hogy a Nebivololban van e nitrát és,hogy a vérnyomásom elbírja e a fentebb említett adagokat,nem tudom! Itt nálunk/Békéscsaba/ a kardiológián kerekre nyílt szemekkel néztek rám,hogy egy ilyen kérdéssel én egyáltalán időpontot mertem kérni a szakrendelésre,érdemi válasz nélkül távoztam!!! Mindenképp ki szeretném próbálni mert a házasságom kissé kezd meginogni emiatt,mire kell figyelnem ha kipróbálom?! Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a merevedési zavar témában

        Kedves Kérdező! Nagyszerű, hogy ilyen remek eredményt ért el életmódváltoztatás segítségével :) Jogos és jó a kérdése, jól teszi, hogy orvoshoz fordul vele. Korrekt válasz nem adható vizsgálat nélkül- de tudnia kell, hogy a fenti merevedést elősegítő gyógyszerek okozhatnak vérnyomás csökkenést valóban, különösen egy másik vérnyomás gyógyszerrel együtt. A nebivolol nem nitráttartalmú gyógyszer. Urológiai és kardiológiai ellenőrzés javasolt - részben helyi probléma kizárására, részben koszorúér betegség kizárására, sajnos néha ez áll a merevedési zavar hátterében. (Szív UH és terheléses vizsgálat során szoktam ellenőrizni ilyen esetben a szív állapotát.) Semmiképp se egyszerre vegye be, és kisebb adaggal kezdje. Remélem segítettem, üdvözlettel: Molnár Dóra


        Kérdés: 2019. október 12., 13:05; Megválaszolva: 2019. október 13., 10:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Hölgyem/Uram Kérdésem a céklafogyasztással lenne,50gm vagy 100gm nyersen ledarálva,lehet-e naponta fogyasztani? Van-e káros hatása ha 100gm-nál többet fogyasztok naponta? 1952.01.11-én születem,községben éltem feleségemmel 65-évet,...