Használhatom e...?!

Kedves Doktornő! Két-három éve merevedési problémákkal küszködöm! Mindkét bokám elszíneződött,édesanyámtól örökölt értágulataim okán és a véna billentyűim pedig nem zárnak! Magas pulzusomra (110-120) kaptam hároméve Nebivolol Sandoz 5mg-os készítményt amiből napi 2,5mg-ot szedek így és heti háromszori úszással normalizálódott a pulzusom! A vérnyomásom 110 és 130-szisztole közötti tartományokban mozog nos a kérdésem az lenne,hogy szedhetek e 25 vagy 50mg-nyi Viagrát néha vagy 10mg-nyi Cialist szintén csak néha! Azt olvastam a neten,hogy Nitráttartalmú szerek mellet ezek a potencianövelők nem szedhetők de,hogy a Nebivololban van e nitrát és,hogy a vérnyomásom elbírja e a fentebb említett adagokat,nem tudom! Itt nálunk/Békéscsaba/ a kardiológián kerekre nyílt szemekkel néztek rám,hogy egy ilyen kérdéssel én egyáltalán időpontot mertem kérni a szakrendelésre,érdemi válasz nélkül távoztam! Mindenképp ki szeretném próbálni mert a házasságom kissé kezd meginogni emiatt,mire kell figyelnem ha kipróbálom?! Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

Dr. Molnár Dóra válasza merevedési zavar témában

Kedves Kérdező! Nagyszerű, hogy ilyen remek eredményt ért el életmódváltoztatás segítségével: )

Jogos és jó a kérdése, jól teszi, hogy orvoshoz fordul vele.

Korrekt válasz nem adható vizsgálat nélkül- de tudnia kell, hogy a fenti merevedést elősegítő gyógyszerek okozhatnak vérnyomás csökkenést valóban, különösen egy másik vérnyomás gyógyszerrel együtt. A nebivolol nem nitráttartalmú gyógyszer. Urológiai és kardiológiai ellenőrzés javasolt - részben helyi probléma kizárására, részben koszorúér betegség kizárására, sajnos néha ez áll a merevedési zavar hátterében. (Szív UH és terheléses vizsgálat során szoktam ellenőrizni ilyen esetben a szív állapotát.) Semmiképp se egyszerre vegye be, és kisebb adaggal kezdje.

Remélem segítettem, üdvözlettel: Molnár Dóra

Kérdés: 2019. október 12., 13:05; Megválaszolva: 2019. október 13., 10:04
Kérdések és válaszok: Egészséges élet
Laktóz és fruktóz intolerancia...
POTS - Az állapot, amire minden orvos...
Lehetséges cukorbetegség ?
Vérnyomás-problémák
Vérkép elemzése
Tisztelt Cimzett! A csatolt vérképen lévő eltérésekben kérnék segitseget/elemzest! Elorejarolag, annyit tudni kell, hogy a ferjemnek variococle...