• A 'Szülés óta 2-szer szeretkeztünk 10 hónap alatt, előtte nem volt gondom a sexel, mitől csökkent a vágyam?'

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Elnézést, igen eltévesztettem a nevét, mert a gyógyszeres dobozd raktam rendben és megmaradt a fejemben a rossz név. A gyógyszer amit szedek Azalia, de ahogy olvastam írását nem attól lehet.  A másik kérdésemre nem kaptam választ, lehet-e vagy érdemes-e szedni gyógynövényből készült vágykeltőt, melyet gyógyszertárban lehet kapni? (természetesen nem mindenféle pancsot, amit interneten, vagy fekete piacon árulnak) csak sajnos annak a nevét, mely gyógynövényből készül nem tudom.

        WEBBeteg szakértő válasza a szexuális élet témában

        Kedves Hölgyem!

        Ez a panasz nem ritka, amivel hozzánk fordul. A gyógynövénykészítmények sajnos nincsenek az OGYI által bevizsgálva, így a hatékonyságuk nem bizonyítottt, viszont az Azalea hatóanyaga, a desogestrel okozhatja a nemi vágy csökkenésést, de valóban, ez a betegtájékoztatóban nincs feltüntetve, viszont van róla tudományos adat. Csak úgy derül ki, hogy valóban ez okozza-e a panaszát, ha elhagyja a tablettát.

        A másik ok, ami szóba jön, az a kimerültség. Egy 10 hónapos baba mellett nem sok ideje marad az anyukának pihenésre, és a természet a női szervezetet úgy alkotta meg, hogy ilyenkor teljesen a gyerekre fókuszál, a saját igényeit, a párja háttérbe helyezi, ez nem biztos, hogy tudatosan is realizálódik, de a legtöbb esetben így van. Nem csoda, ha egy gyermek mellett végigdolgozott nap után -mert az anyaság a legkomolyabb munka- estére olyan fáradt, hogy gyszerűen csak piehnni szeretne. Ez ellen úgy tud tenni, ha tudatosan önmagára is koncentrál. Az szerencsés eset, ha a párja is megértő. Van valaki, aki tud segíteni? Ha nincs, kérdezze meg barátnőit, hogy kit javasolnak gyermekfelügyeletre! Ha 7-10 naponta kap egy kis kimenőt, ilyenkor saját magára figyelhet, párjával elmehet egy kis közös programra, energikusabb, kipihentebb lesz, és felélednek régi vágyai. A babának is az a jó, ha a mama boldog, ezt ne felejtse el! Jó egészséget és sok boldogságot kívánok!


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-10 09:53:34; Megválaszolva: 2010. június 10., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés