Mikorra várható a menstruációm?

Tisztelt Doktor Úr! 27 éves nő vagyok. Most kezdtem el január 3.-án(a menstruàcióm 5.napján) szedni először a Lindynette 75/20 mg fogamzásgátlót. A párommal január 14.én voltunk és volt alkalom, amikor nem védekeztünk (úgy gondoltam már ilyenkor adott védelmet a fogamzásgátló). A 14.tabletta szedését követően volt 10 napig pecsétes vérzésem. Most már elkezdtem szedni a második levéllel, jelenleg ez a 7. napom(február 7.). Ha a kezdetektől számoljuk ez a 35 napom és még mindig nem jelentkezett a menstruációm. Szeretném megkérdezni, hogy ez normális e, ha mégsem mikortól lenne érdemes felkeresnem egy nőgyógyászt? Van okom az aggodalomra? Várom válaszát.

Dr. Petróczi István válasza szexuális élet témában

Tisztelt Hölgyem!

Mindent meg kell szokni, a tablettát is. Ez kb. 3 hónap.

A tabletta egy mesterséges nőihormon szintet tart fenn.

A nagykönyv szerint a tabletta szünetben, amikor nem szedi (=leesik a hormonszint) kell a vérzésnek megjönnie. DE: elsőhónapokban ez lehet előbb is és később is.

Szerintem Ön nem terhes, tökéletes a védelem, s be fog állni a vérzés az elvártra. De: a biztonság kedvéért nem árt egy vizsgálat.

A tablettát úgye mindig este fogmosáskor, lefekvés előtt veszi be?

Még valami: az én betegeim imádják a 3 havonta adandó injekciót. Az nagyon megkönnyíti a nők életét. Én 20 éve adom és csak jót láttam tőle, Önnek is ajánlom.

Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat.

Üdvözlettel:

dr. Petróczi István

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2022. február 07., 16:07 ;Megválaszolva: 2022. február 07., 16:07
Kérdések és válaszok: Szexuális élet
Császármetszés után önkielégites
Császármetszés után vagyok 1 héttel. A kérdésem az lenne hogy mikor szexelhetek illetve hogy önkielégitést mikor lehet csinálni?
Szeuális élet
Üdvözlöm. Azt szeretném kérdezni, hogy miért érzek fájdalmat a szexuális együttlétkor? Csak akkor érzem a fájdalmat amikor a párom behatol a...
Mit próbáljunk másképp az...
Kedves Kovács Piroska! A párom kapcsolatunk 11hónapja alatt egyszer sem élvezett el. 10hónap távkapcsolat után 1hónapja költöztem hozzá ezt...
Javítható a szexuális életünk?
Tisztelt szakértő úr/nő! 6 éve vagyunk együtt a férjemmel, 4 éve együtt is élünk. Sajnos a szexuális életünk nem a régi, férjem meg is akart...
Sexfüggőség?
Kedves doktornő/úr! 12 éve vagyunk együtt a férjemmel és van egy gyönyörű 10 éves kislányunk.Férjem vezetőként saját magam beosztottként...