• Nemi élet az első Trimeszterben

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr-Úr/Dr-Nő! Jelenleg 7 hetes terhes vagyok. Az előzményben volt egy Missed ab.-m. A kezelőorvosom a 4.héten méhszájpolipot talált, ami kb.egy másfél hétig enyhe barnázgatással járt. Az előzmény miatt kaptam Utrogestan kúpot, amit napi 3x1-be kell alkalmaznom. A 6.héten a laborvizsgálatból kiderült, hogy pajzsmirigy alulműkődésem lett(TSH:3, 17), emiatt L-Thyroxint szedem. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire megengedett a nemi élet ezek tudatában? Lehetséges vagy jobb megvárni a 12.hetet? Ön mit javasol? Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Kiss György válasza a szexuális élet témában

        Tisztelt Hölgyem! Tekintettel panaszaira, a házasélet most valóban nem ajánlott, ha Ön úgy itéli meg, várja meg a 12. terhességi hetet is.Fö a biztonság! A méhszáj kimélése az egész terhesség alatt javasolt és a pozitiókat lehetőleg ugy kell megválasztaniuk, hogy a méhszájat minél kevesebb trauma érje. Tisztában kell lenni azzal, hogy az ondó olyan anyagokat is tartalmaz /enzaprost/, ami méhösszehúzódásokat okozhat, igy az aktus utáni toilette is fontos. Üdvözlettel:dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. április 04., 23:25; Megválaszolva: 2017. április 11., 09:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: