Nemi élet az első Trimeszterben

Tisztelt Dr-Úr/Dr-Nő! Jelenleg 7 hetes terhes vagyok. Az előzményben volt egy Missed ab.-m. A kezelőorvosom a 4.héten méhszájpolipot talált, ami kb.egy másfél hétig enyhe barnázgatással járt. Az előzmény miatt kaptam Utrogestan kúpot, amit napi 3x1-be kell alkalmaznom. A 6.héten a laborvizsgálatból kiderült, hogy pajzsmirigy alulműkődésem lett (TSH: 3, 17) , emiatt L-Thyroxint szedem. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire megengedett a nemi élet ezek tudatában? Lehetséges vagy jobb megvárni a 12.hetet? Ön mit javasol? Válaszát előre is köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza szexuális élet témában

Tisztelt Hölgyem!

Tekintettel panaszaira, a házasélet most valóban nem ajánlott, ha Ön úgy itéli meg, várja meg a 12. terhességi hetet is.Fö a biztonság!

A méhszáj kimélése az egész terhesség alatt javasolt és a pozitiókat lehetőleg ugy kell megválasztaniuk, hogy a méhszájat minél kevesebb trauma érje.

Tisztában kell lenni azzal, hogy az ondó olyan anyagokat is tartalmaz /enzaprost/, ami méhösszehúzódásokat okozhat, igy az aktus utáni toilette is fontos.

Üdvözlettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2017. április 04., 23:25; Megválaszolva: 2017. április 11., 09:43
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Nőgyógyászati probléma
Tisztelt doktornő. Az alábbi lenne a kérdésem a feleségemnek nőgyógyászati problémája van. Szexuális eggyüdtlétünk után a hüvelyéböl ki...
Streptococcus
Jod es pajzsmirigy hatasa elso...
Lágyéksérv terhesség
Látóterenként kevés granulocyta