Mit lehet tenni?

Tisztelt Doktornő/Úr! Két éve derült ki, hogy zöld hályog gyanús vagyok, magas volt a szemnyomás. Kaptam cseppet, amitől hol jobb, hol rosszabb. Pár napja voltam kontrollon és 26-os szemnyomást mértek, a doki azt mondta, hogy ha 1-2 hónap múlva is ilyen magas lesz szemcsepp használata mellett, akkor be kell feküdnöm a kórházba. Kérdésem az lenne, hogy tényleg olyan magas ez a 26-os érték, illetve a szemcseppen kívül van-e más megoldás a zöld hályog elkerülésére. Illetőleg kihatással van e a zöld hályogra, hogy immár 13. éve reggeltől estik minden nap talpon vagyok, pihenni nem tudok, mert én látom el a ma már 93 éves édesanyámat.? Válaszát előre is köszönöm! Oroszné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza zöld hályog, szemnyomás témában

Tisztelt kérdező! A 26 Hgmm magas szemnyomás értéknek számít. Fontos a zöld hályog pontos típusának a megismerése, mert a típustól függően lehet javasolni esetleg a szemcseppes kezelés mellett a műtéti, lézeres beavatkozást is. Önmagában a szemnyomást nem befolyásolja a leterheltség, a fizikai terhelés. De mivel a keringéssel összefügghet a retina ellátottsága, ezért az általános állapottal, az erek állapotával összefüggést mutathat.

Kérdés: 2012. május 29., 12:20; Megválaszolva: 2012. június 01., 14:07
Kérdések és válaszok: A szem betegségei
Áttetsző dudor a szemfehérjén
Látási problémák
Glaukóma és más gyógyszerek
Hegesztési szemgyulladas
hátsó kérgi homályok